CHP’li Kaplan: Bu ülkeyi parsel parsel sattınız!

CHP’li Kaplan: Bu ülkeyi parsel parsel sattınız!
10 Aralık 2021 11:20

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2020 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap, 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmeleri üzerine TBMM’de yaptığı konuşmada AKP İktidarını sert bir dille eleştirdi. Kaplan, “Yerli ve Milliliğin öneminden bahsederken, ülkede yerli ve milli namına hiçbir şey bırakmadınız. Bu halk sizi seçimde güle oynaya sandığa gömecek, bu ülke korku imparatorluğuyla değil, sevgi imparatorluğuyla yönetilecek” dedi.

 
//ANKARA

 
“HERKES HER ŞEYİN FARKINDA, EN SONUNDA HER ŞEYİN AÇIĞA ÇIKACAĞINI BİLİYORLAR!”

 

 
Milletvekili Kaplan, TBMM’de yaptığı konuşmada AKP İktidarı’nın halktan kopuk olduğunu ifade ederek “Yine AK Parti iktidarının keyfine göre bir bütçe görüşüyoruz. Halktan kopuk, kendilerine dönük 20 yıllık AK Parti iktidarı, her geçen gün kan kaybederken, vatandaşlarımız da beceriksiz yönetimleri sayesinde her geçen gün yoksullaşıyor. Bugün geldiğimiz noktada; döviz karşısında Türk Lirası tarihinin en fazla değer kaybını yaşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu gerçeklikten uzak enflasyon istatistikleri yayınlıyor. Türkiye İstatistik Kurumu rakamları ne çarşıyı, ne pazarı, ne de vatandaşlarımızın yaşadıkları geçim sıkıntılarını yani; bu ülkenin hiçbir gerçeğini yansıtmıyor. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye İstatistik Kurumu’na gidiyor ve bir Genel Başkan’a kapılar açılmıyor. Sonra Erdoğan çıkıp, “yok öyle randevu alınmadan bir devlet kurumuna giremezsin” diyor. Çünkü korkuyorlar artık. Herkes her şeyin farkında, en sonunda her şeyin açığa çıkacağını biliyorlar” dedi.

 
“BU ÜLKEYİ PARSEL PARSEL SATTINIZ!”

 
Kaplan, AKP’nin Devlet kurumlarının özelleştirmesi ile ilgili “20 yıllık AK Parti İktidarı olarak, bu ülkeyi parsel parsel sattınız. “Yerli ve Milliliğin” öneminden bahsederken, ülkede yerli ve milli namına hiçbir şey bırakmadınız. Şeker Fabrikalarımızı sattınız. Gübre fabrikalarımızı sattınız. Termik santrallerimizi sattınız. Limanlarımızı sattınız. Tütün fabrikalarımızı sattınız. Kamu mülklerimizi sattınız. Sümerbank’ı, Etibank’ı sattınız. PETKİM’i, TÜPRAŞ’ı sattınız. Siz Tank Palet fabrikamızı Katar’a sattınız. Sattıklarınızın listesi 5 dakikalık konuşmaya yetmeyecek” diye ifade etti.

 
“SİZ VATANDAŞA NE YAPTINIZ?”

 
Milletvekili konuşmasının devamında “Tüm bunları satıp, yandaşlarınıza peşkeş çekerken, Kaçak Sarayınızın günlük masrafı 8 milyon iken, kapılarınızda 12 uçak öylece yatarken, yazlık-kışlık saraylarınızda sefa sürerken vatandaşa ne yaptınız? Önce “az yiyin” dediniz, sonra “porsiyonları küçültün” dediniz. Suriyelilere 40 milyar dolar yardım yaptınız ama halka gelince “kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller” dediniz. “Kilo yerine taneyle alın” dediniz. Tüm bunları utanmadan, arlanmadan vatandaşlarımıza derken, siz ejder meyveli içeceklerinizi yudumladınız. Vatandaşa çay fırlattınız, “halimiz beter” diyeni azarladınız. Sonra dış güçler, iç mihraklar dediniz” diye konuştu.

 
“SİZ BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINI DAHİ AYIRDINIZ!”

 
“BU HALK SİZİ SEÇİMDE GÜLE OYNAYA SANDIĞA GÖMECEK”

 

 
AKP İktidarının çocukları dahi ayırdığının altını çizen Milletvekili “ Siz bu ülkenin çocuklarını dahi ayırdınız. Kendi çocuklarınız sefa sürerken, sizden olmayan çocuklar yatağa aç girdi. Kendi çocuklarınızı torpille en üst kurumlara yerleştirirken, sizden olmayan çocukların işsizlikten intihar edişine kayıtsız kaldınız. Korkuyla, baskıyla, kendi medyanızla halkı sindirmeye çalıştınız. Bu ülkede en az her gün bir kadın cinayeti yaşanırken ve katiller indirimli cezalarla hayatlarına devam ederken, siz yüzbinlerce çocuğun annesiz kalmasına göz yumdunuz. Ekonomiyi batırınca damat kaçtı. Enflasyon inmeyince Merkez Bankası Başkanı görevden alındı. Yaptığınız her başarısızlığın yükünü vatandaşa attınız. Evet artık açlığa, yokluğa, sefalete mahkûm ettiğiniz bu halk sandık gününü bekliyor. Sata sata yediğiniz, yemekten doymadığınız günler bitiyor. Bu halk sizi seçimde güle oynaya sandığa gömecek ve Cumhuriyet Halk Partimiz iktidarında, hukuk önünde ülkemize verdiğiniz tüm zararın bedelini ödeyeceksiniz” diye ifade etti.

 
“BU ÜLKE KORKU İMPARATORLUĞUYLA DEĞİL, SEVGİ İMPARATORLUĞUYLA YÖNETİLECEK!”

 

 
Milletvekili Kaplan konuşmasını şöyle tamamladı: “Bütçe görüşmelerinin gerçekten vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlı olacak günlerin en yakın zamanda gelmesini umut ediyor, işsizliğin, yoksulluğun, açlığın olmadığı; emeklinin de, öğrencinin de, memurun da çiftçinin de, işçinin de, emekçinin de yaşam koşullarının refaha kavuşacağı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği ve hiçbir çocuğun indirimli cezalar nedeniyle annesinden mahrum kalmayacağı, tacize, tecavüze sessiz kalınmayacak ve en ağır şekilde hukuki yaptırımların uygulanacağı, korku imparatorluğuyla değil, sevgi imparatorluğuyla yönetilecek günlere kavuşmak dileğiyle diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”