CHP’li iki meclis üyesi, İBB’ye ait olan Swiss Otel’in arazi satışının iptali için dava açtı: Kamu zararı oluşacak

CHP’li iki meclis üyesi, İBB’ye ait olan Swiss Otel’in arazi satışının iptali için dava açtı: Kamu zararı oluşacak
18 Eylül 2022 08:16

CHP’li meclis üyeleri Özgür Öz ve Mehmet Ali Tüy, Beşiktaş’ta bulunan ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olan Swiss Otel arazisinin satış işlemi kararının iptali için dava açtı. Satış kararı oylanırken ret oyu kullanmalarının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından disipline sevk edilmeleri istenen CHP’li iki meclis üyesi, kamu zararı oluştuğu gerekçesi yürütmenin durdurulmasını istedi.

 

 

Gazeteduvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olan Swiss Otel arazisinin satılmak istenmesiyle ilgili dava açıldı.
18 Mayıs’ta İBB Meclisi’nden geçen karara, CHP’li meclis üyeleri Özgür Öz ve Mehmet Ali Tüy ile İYİ Partili meclis üyeleri Bora Kılıç ve Yakup Fındık ‘hayır’ oyu kullanmıştı.

63 bin metrekarelik arazinin satışıyla ilgili CHP’li üyeler Öz ve Tüy İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması ve belediye meclis kararının iptali için 6 ve 7 Eylül tarihinde iki ayrı dava açtı. Öz ve Tüy’ün avukatı İsmail Hakkı Atal, İBB Meclisi’nin kamu yararını gözetmediğini savunarak, müvekkillerinin CHP Disiplin Kurulu’na sevk edilmek istenmesine de tepki gösterdi.

 

Haberin tamamını okumak için tıklayın