CHP’li Hakverdi’den dar gelirli vatandaşların kış aylarında doğalgaz ve elektrik kesintisini önleyecek kanun teklifi

CHP’li Hakverdi’den dar gelirli vatandaşların kış aylarında doğalgaz ve elektrik kesintisini önleyecek kanun teklifi
24 Şubat 2021 11:19

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Meclise sunduğu Kanun Teklifi ile “ içinde bulunduğumuz ekonomik darboğaz içerisinde asgari ücret ve altında bir gelirle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaşımız bulunmaktadır. Ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle bu yurttaşlar temel gereksinimlerini dahi karşılamakta güçlük çekmektedirler. Her geçen gün artan vergiler, gıda fiyatları ve faturalarla beraber geçim sıkıntısı her zamankinden daha baskın duruma gelmiştir.

 

 

Faturasını Ödemeyen Vatandaşlar Kış Aylarında Buz gibi Evlerde Yaşıyor

 

 

Özellikle kış aylarında faturalarını dahi ödemekte zorlanan vatandaşlar, bu aylarda buz gibi evlerde barınmak zorunda kalıyorlar. Oysa; nitelikli ve sağlıklı koşullarda barınmak her yurttaşımızın hakkıdır. Bu koşulları sağlamak ise her sosyal devletin bir gereğidir.

 

 

Vatandaş Sarayın Faturasını Ödemekten Kendi Faturasını Ödeyemiyor !

 

 

2020 yılının ilk 6 aylık döneminde toplamda 1 milyon 655 bin 226 vatandaşımızın, faturalarını ödeyememe sebebi ile elektrik ve doğalgazı kesilmiştir. Bu durum kış aylarında vatandaşımız için bir eziyet ve çıkmaz haline dönüşmektedir.

CHP’li Hakverdi’nin verdiği teklife göre, vatandaşların kış aylarında elektrik ve doğalgazlarının kesilmemesi için ilgili kuruma asgari ücret ve altında gelir elde ettiklerini belgelemeleri yeterli.

Sosyal Devletin Temel Görevleri Arasında Vatandaşa Sağlıklı Bir Yaşam Koşulu Sunmak Vardır.

Sosyal devlet olmanın koşulu vatandaşın zor zamanında onlara yardım eli uzatmaktan geçer. Hiçbir vatandaşımız çetin geçen kış aylarında elektrik doğalgaz faturalarını ödeyemiyor diye soğukta kalmamalıdır.