CHP’li Güzelmansur: Yatırımın 30 katı vergi toplanıyor, bu mu adaletiniz? El insaf!

CHP’li Güzelmansur: Yatırımın 30 katı vergi toplanıyor, bu mu adaletiniz? El insaf!
17 Haziran 2021 11:03

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda Hatay’ın sorunlarını anlattı.

 

 

10 yıldır savaşın gölgesinde yaşayan, sınırı terörist yuvasına dönen, 500 bin Suriyeliyle yaşamaya mahkûm edilen Hatay’a iktidarın haksızlık, vefasızlık yaptığını söyleyen Güzelmansur, 2021 kamu yatırım programında en az ödenek ayrılan ilin Hatay olduğuna dikkat çekti.

 

 

HATAYLILARIN ÖDEDİĞİ VERGİ 12,5 MİLYAR, YAPILAN KAMU YATIRIMI 408 MİLYON

 

 

Güzelmansur şunları söyledi: “2021 Kamu Yatırım Programı Hatay’a yapılan vefasızlığın, adaletsizliğin, üvey evlat muamelesinin en büyük kanıtıdır. Bakın, değerli milletvekilleri, iktidarın 2021 kamu yatırımlarında Hatay’a layık gördüğü para 408 milyon lira. 2020’de Hatay’da toplanan vergi 12,5 milyar lira, yani 408 milyon lira yatırım yapılıyor, bunun 30 katı vergi toplanıyor. Bu mu adaletiniz? El insaf!”

 

 

HATAY’I DÜZLÜĞE ÇIKARACAK ÖNEMLİ PROJELERE “BİN LİRA ÖDENEK”!

 

 

Yatırım programında Hatay çiftçisini, sanayicisini, nakliyecisini, emekçisini düzlüğe çıkaracak çok önemli projelere dalga geçer gibi biner lira ödenek ayrılmasına tepki gösteren Güzelmansur şöyle konuştu: “Önemli projeler var yatırım programında, ama bunların adı var, ödeneği yok. Mesela Hatay’ın her seçiminde seçim malzemesi olarak kullandığınız Amanos Tüneli; 2021’de ona ayırdığınız para ne kadar biliyor musunuz? 1.000 lira, sadece 1.000 lira. Siz, Hassa halkıyla, Hatay halkıyla dalga geçiyorsunuz.

1.000 lira ödenek ayrılan diğer önemli bir proje de Büyük Karaçay Sulama Projesi; bölgede tarımsal sulama açısından hayati önemi olan bir proje. 2008’de yatırım programına alındı, güya 2013’te bitecekti. Şimdi diyorsunuz ki: ‘2025’te bitecek.’ 1.000 lira ödenekle biter mi bu proje? Siz, Hatay halkıyla yine dalga mı geçiyorsunuz?

 
Devam edeyim mi? İktidarın 1.000 lira ayırdığı diğer bir proje Gönen Çayı Barajı; Arsuzlu çiftçiler için, ilçede derin kuyulardan elektrikle sulama yapan çiftçinin maliyetini azaltacak çok önemli bir proje. 2013’te yatırım programına alındı ama aradan sekiz yıl geçmesine rağmen bir adım bile ilerleme yok; ne proje var ne etüt çalışması!”

 

 

REYHANLI BARAJIN’NDAN 1M2 DAHİ SULAMA YAPAN ÇİFTÇİ YOK

 

 

Reyhanlı Barajı’ndan hâlâ tarımsal sulama yapılmadığını hatırlatan Güzelmansur “Reyhanlı Barajı’nı ‘5/5/2015’te açacağız’ dediniz. 2021’deyiz, 1 metrekare tarlasını sulayan bir çiftçimiz var mı Amik Ovası’nda?” diye sordu.

 

 

ANTALYA EXPO’YA OLUK OLUK PARA, HATAY EXPO’YA 0 LİRA

 

 

EXPO konusunda da Hatay’a adaletsiz davranıldığına dikkat çeken Güzelmansur’un açıklamaları şöyle: “Hatay EXPO 2021’e ev sahipliği yapacak. EXPO’nun tüm maliyetlerini Hatay Büyükşehir Belediyesi karşılıyor ama Hatay olunca devletin 5 kuruşluk katkısı yok. Antalya EXPO’ya oluk oluk para akıttınız ama Hatay EXPO’ya 5 kuruş bile yok. Yirmi yıldır iktidarsınız ama yirmi yıldır Antakya’ya kapalı bir spor salonu bile yapmadınız.”

 

 

20 YILDA 1 HASTANE YAPMADILAR, 160 BİN NÜFUSLU DEFNE’DE HÂLÂ DEVLET HASTANESİ YOK

 

 

Yanlış Suriye politikasıyla Hatay’a 500 bin Suriyelinin göç etmesine neden olan iktidarın 20 yılda Hatay’a tane bile hastane yapmadığında değinen Güzelmansur: “2002’de Hatay’da Sağlık Bakanlığına bağlı hastane sayısı 11, yirmi yıl geçti bugün hastane sayımız hâlâ 11. Bu mu sağlıkta çağ atlamak? 160 bin nüfuslu Defne’ye bir hastane yapmaktan bile imtina ediyorsunuz. Defne’deki insanlar hastaneye giderken yollarda ölüyor” dedi.

 

 

HATAYLI YA GEREĞİNİN YAPILMASINI YA DA ÖNÜNE SANDIĞIN KONULMASINI İSTİYOR

 

 

Güzelmansur konuşmasına şu sözlerle son verdi: “Adaletsiz, minnetsiz bir iktidarsınız. Hataylı hemşehrilerimin iktidara bir mesajı var, ‘Ya hak ettiğimiz yatırımı yapın, teşviki, desteği verin ya da sandığı önümüze koyun’ diyorlar.