CHP’li Güzelmansur: Kripto para borsası vurgunları devam edecek!

CHP’li Güzelmansur: Kripto para borsası vurgunları devam edecek!
25 Nisan 2021 10:40

Türkiye’de 15 milyonu aşkın vatandaşımızın, 20 milyar dolardan fazla parasının olduğu kripto para borsasına yönelik ne bir düzenleme, ne de bir denetim var. Bu da milyarlarca doların döndüğü bir piyasada vurgun iştahını artırıyor, birikimlerini kripto paraya yönlendiren milyonlarca vatandaşımızı vurgunculara karşı korumasız bırakıyor.
Kripto para borsası vurgunlarının Thodex, ile sınırlı kalmayacağına dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, kripto para borsasını tüm yönleriyle araştırmak, kripto para piyasasında vurgunların önüne geçmek için ihtiyaç duyulan tüm denetim ve düzenlemeleri belirlemek amacıyla Meclis Araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
THODEX, VEBİTCOİN İLE SINIRLI KALMAZ, DEVAMI GELİR, MAĞDURLAR MİLYONLARI BULUR

 

 

CHP’li Güzelmansur ile birlikte 20 milletvekilinin imzasını taşıyan araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi “Türkiye, kripto para sahipliği açısından dünyada 4’üncü, Avrupa’da ise birinci sırada yer almaktadır. Ülkemizde hem yatırım hem de yatırımcı sayısı açısından devasa büyüklüğe ulaşan kripto para alım satımlarının yapıldığı, cüzdanların oluşturulduğu borsalar ise ne bir düzenlemeye ve dolayısıyla ne de bir denetime tabidir. Kripto para borsalarının çoğu siber saldırılara karşı yeterli güvenlik alt yapısına sahip olmadan, olağandışı durumlarda verdikleri hizmetin kesilmesini önleyecek tedbirleri almadan faaliyetlerine başlayabilmekte ve devam edebilmektedirler. Bu nedenle borsa oluşturulması için asgari şartların tespit edilmesi, bunların sağlıklı işlemesini sağlayacak gerekli düzenlemelerin saptanması gibi konuların Meclis tarafından kurulacak bir komisyonu marifetiyle araştırılması sağlıklı ve doğru olacaktır.”

 
Araştırma önergesine dair açıklama yapan Güzelmansur kripto para alanında gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmaması durumunda vurgunların Thodex, Vebitcoin ile sınırlı kalmayacağını, mağdur sayısının milyonları bulacağını söyledi