CHP’li Güzelmansur: İktidar klavyeciliği bırakıp icraata geçecek mi?

CHP’li Güzelmansur: İktidar klavyeciliği bırakıp icraata geçecek mi?
2 Ağustos 2021 13:35

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “Türkiye yanıyor, iktidar mensupları klavyecilik yapıp, sosyal medyada Genel Başkanımız dahil muhalefete saldırmaktan öteye birşey yapmıyor” dedi.

 

 
Türkiye’nin ciğerlerini yakan orman yangınlarının 7 noktada 6 gündür söndürülemediğine dikkat çeken Güzelmansur şunları söyledi: “AKP iktidarları döneminde orman yangınları %250 neden arttı? Türk Hava Kurumu’nun (THK) içi planlı, bilinçli bir şekilde neden boşaltıldı? İspanya’ya, İtalya’ya yangın söndürmeye giden THK uçakları Türkiye’deki orman yangınlarında neden uçurulmadı? Başka ülkelerdeki yangınlara müdahalede bulunabilen bu uçakları iktidar neden hurda diyor? Bu uçaklar neden hangarda çürütülüyor? THK uçaklarının bakım-onarımları neden yaptırıp kullanmak varken neden özel şirketlere milyonlar akıtılıyor? Havadan yangın söndürme ihalelerinde THK neden devre dışı bırakılıyor? Bu ihaleler neden hep bir şaibenin odağı haline geliyor? Tüm bu soruların ortak bir cevabı var: o da rant. İşte bu rant hırsı orman yangınlarının neden günlerdir söndürülemediğinin de arkasındaki cevaptır.”

 
AKP İKTİDARI BETON İKTİDARIDIR

 
CHP Genel Başkanı’na yalancı demekle, muhalefete iftira atmakla gerçeklerin üstünün örtülemeyeceğini aktaran Güzelmansur “ Orman Kanunu’nda 40’a yakın değişiklik yaparak ormanlarımızı yandaşlara peşkeş çeken bu iktidar değil mi? 739 bin hektar büyüklüğündeki ormanlık alanı ormancılık dışı amaçlarla kullanılmak üzere özel sektörün kullanımına veren bu iktidar değil mi? Para için, rant için Kaz dağlarında, Cerattepe’de, Yırca’da, Kuzey ormanlarındaki ağaç katliamlarına bu iktidar izin vermedi mi? Nehirlerimizi, göllerimizi, denizlerimizi, ormanlarımızı mahveden bu AKP iktidarı bir beton iktidarıdır.” dedi.

 

 
YALANCI ARAYAN AYNAYA BAKSIN

 
Orman yangınlarının sürdüğü, Türkiye’nin ciğerlerinin yandığı bir anda ormanlarda yapılaşma yetkisiyle ilgili değişiklik yapmanın mantıkla bağdaşır bir tarafı olmadığının altını çizen Güzelmansur “Yangınlar ciğerlerimizi dağlarken iktidar ormanları yapılaşmaya açmanın derdine düşerse ‘betonlaştıramazsın’ uyarısını da yer. Ayrıca birileri yalan arıyorsa binlerce hektarlık ormanlık alanımız kül olduktan sonra ‘Müjde, Hatay’a Orman Bölge Müdürlüğü kurulacak’ sözlerine baksın” dedi.