CHP'li Gürkut Acar: Çözüm süreci karşılığında  PKK'lılara kadro sözü verildi mi?

CHP'li Gürkut Acar: Çözüm süreci karşılığında PKK'lılara kadro sözü verildi mi?
23 Mayıs 2013 09:22

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar,TBMM’ye, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlamasını istediği bir soru önergesi verdi ve çözüm süreci karşılığında PKK’lılara kadro sözü verilip verilmediğini sordu.

Önergede; AKP İktidarının “Açılım Süreci” olarak adlandırdığı ve yerel seçimlere girerken terörü çözümlenmiş gibi göstermek için terör örgütü PKK’nın  (teslim veya silahları bırakma değil) “eylemsizlik süreci” ile ilgili Hükümet tarafından TBMM’ye hiçbir bilgi verilmediğini hatta Başbakan’ın hapiste bulunan terörist başı Abdullah Öcalan’a “bir televizyon ve ek spor olanağı karşılığında çözüm sürecinin başladığına” ilişkin açıklamaları Türkiye’de kimseyi ikna etmediğini belirten Acar, “Açılım süreci karşılığında Pkk terör örgütüne ne verdiniz, ne vaat ettiniz?” dedi.

PKK’YA KADROLU İŞ SAĞLAMA SÖZÜ VERİLDİ Mİ?

Açılım Süreci adı altında kamuoyunun kandırıldığını ve yeterince bilgilendirilmediğini savunan Gürkut Acar ayrıca, “bu süreç karşılığında ‘ben silahımı bıraktım’ diyen 10 PKK’lıya kadrolu iş sağlama sözü vermiş midir? dedi.

PKK’YA ‘ANAYASAL YURTTAŞLIK SÖZÜ’ VERİLDİ Mİ?

Acar, TBMM’ye verdiği soru önregesinde, Anayasa’dan “Türk”, “Türk Milleti”, “Türkiye Cumhuriyeti”, resmi dairelerden “T.C.” simgelerinin kaldırılması, yurttaşların eşitliği yerine etnik yapıların eşitliğini sağlayacak olan “Anayasal yurttaşlık” sözü verilmiş midir? diye de sordu.
Chp antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Başbakan’a, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk Devleti olduğuna atıfta bulunarak şunu sordu: ” Türkiye’de “devletin hukuka” bağlılığı ilkesi ihlal edilmekte değil midir?”