CHP’li Gürer’den Bakan Muş’a: AKP olarak sorunları çözme vasfını yitirdiniz, seçime gitmeyi düşünüyor musunuz?

CHP’li Gürer’den Bakan Muş’a: AKP olarak sorunları çözme vasfını yitirdiniz, seçime gitmeyi düşünüyor musunuz?
16 Aralık 2021 10:25

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2022 yılı merkezi Yönetim Bütçe Kanun teklifinin görüşüldüğü Meclis Gene Kurulu’nda, ekonomik gelişmelerin neden olduğu olumsuz tabloya dikkat çekti. Gürer, hesapsız kitapsız faiz düşürmenin ekonomiye alt üst ettiğini belirti.

 

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, milyonlarca yurttaşın merak ettiği asgari ücretten verginin kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili sorusunu, TBMM Genel Kurulu’nda Ticaret Bakanı Mehmet Muş yanıtladı. Bakan Muş, bu konuyla ilgili bir çalışma olduğunu açıkladı.

 

 

EKONOMİK GELİŞMELERİN NEDEN OLDUĞU OLUMSUZ TABLO

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelerin yapıldığı Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, ülkemizde son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerin neden olduğu olumsuz tabloya dikkat çekti.

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, ayrıca başta asgari ücretliler, emeklilik ve taşeron firma çalışanların yaşadığı sorunlar olmak üzere, iş yaşamındaki sorunları da gündeme getirdi.

 

 

TL’NİN DEĞERİ DÜŞÜYOR, DOLAR TIRMANIYOR…

 

 

Konuşmasında paramızın değeri düştüğüne dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Dolar tırmanıyor, her gün her ürüne zam geliyor. Hesapsız kitapsız faiz düşürme uygulaması ekonomiyi altüst etti” saptamasında bulundu.

 

 

DAR GELİRLİ, “NASIL GEÇİNECEĞİM” DİYE DÜŞÜNÜYOR…

 

 

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, “Paramızın değeri düşüyor, dolar tırmanıyor, her gün her ürüne zam geliyor. Hesapsız kitapsız faiz düşürme uygulaması ekonomiyi altüst etti. Dar ve sabit gelirliler “Nasıl geçinelim?” diye kara kara düşünüyor. Ekmek 3 lira, simit 3,5 lira oldu. Halk Ekmekten ucuza ekmek almak için kuyruklar uzuyor. Esnaf, çiftçi, çalışan, işsiz, atanamayan, emekli, engelli mutsuz” diye konuştu.

 

 

AKP OLARAK SORUNLARI ÇÖZME VASFINI YİTİRDİNİZ. SEÇİME GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda hükümet yetkililerine sorular yönelten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şu sorularının yanıtlanmasını istedi:

“En azından bu sorunlu süreçte emekliler için intibak düzenlemesi yapmayı düşünüyor musunuz?

Asgari ücret tutarı kadar tüm ücretleri vergi dışı bırakmayı düşünüyor musunuz?

Emeklilikte yaşa takılanların gasp edilen haklarını geri vermeyi düşünüyor musunuz?

Hizmet alım sözleşmesinde yüzde 70’e takılıp taşeronda kalanlara kadro vermeyi düşünüyor musunuz?

AKP olarak, sorunları çözme vasfını yitirdiğiniz için bir halk oylaması da olan acil seçime gitmeyi düşünüyor musunuz?”

 

 

SORULARI TİCARET BAKANI MUŞ YANITLADI

 

 

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temsilcisi olarak oturumda soruları Ticaret Bakanı Mehmet Muş yanıtladı.

 

 

ÇALIŞMA YAPILIYOR

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, asgari ücretten vergini kaldırılması talebiyle ilgili soruya yanıt veren Ticaret Bakanı Muş, “Sayın Ömer Fethi Gürer’in sorduğu bazı sorular var, asgari ücretlilerin vergileriyle alakalı, istisnalarla alakalı… Onunla alakalı bir çalışma vardır, teknik çalışmayı temin edeceğim arkadaşlardan, size göndereceğim” ifadelerini kullandı.

 

 

SEÇİM ZAMANINDA

 

 

Bakan Muş erken seçimin olmayacağını ifade ederek şöyle dedi-“Erken seçimle alakalı sorunuz… İki şekilde alınabiliyor biliyorsunuz; ya Parlamento 400 oyla alır ya da Cumhurbaşkanı doğrudan götürür. Cumhurbaşkanımızın bununla alakalı kanaati ve Hükûmetin kanaati net, seçimin 2023 yılında olacağı. Dolayısıyla bu alternatif kapalı olduğuna göre Parlamentonun bir karar alması gerekir. Burada da AK PARTİ ve MHP Grupların yaklaşımı söz konusu. Dolayısıyla seçim on dokuz ay sonra 2023 Haziranında gerçekleşecek”

 

 

DİĞER SORULAR YANITSIZ KALDI

 

 

Bakan Muş, CHP Milletvekili Gürer’in Genel Kurul’da gündeme getirdiği diğer sorulara ise yazılı yanıt verileceğini söyledi.