CHP’li Gürer: Ürün fidelerinin dağıtımında sorun yaşanıyor!

CHP’li Gürer: Ürün fidelerinin dağıtımında sorun yaşanıyor!
10 Mayıs 2021 10:09

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen tam kapanma sürecinin, bazı bölgelerde fide dikim dönemine denk gelmesinin, fide satışı yapan işletmeleri ve esnafı zora soktuğunu söyledi.

 

 

Sebze ve meyve fidelerinin, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Pazar yerleri genelgesine’ göre sadece cumartesi günleri açılacak semt pazarlarında satışının yapılabildiğine dikkat çeken Gürer, “Hem fideciler hem de bağına bahçesine fide dikmek isteyen vatandaşlar için ayrı bir mağduriyet oluştu” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı yörelerde, çoğunluğu Mayıs ayının ilk 2 haftasında dikilen sebze ve meyve fidelerinin esnafı ve vatandaşı zora soktuğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı’nın Pazar yerleri genelgesi kapsamında sadece cumartesi günleri açılmasına izin verilen semt pazarlarında satılabiliyor olması nedeniyle fidelerin elde kaldığını belirten Gürer, “Fide satışı yapan işletmeler ile esnaf tam da fide dikim zamanında hayata geçirilen tam kapanma uygulaması kapsamında, fide satışlarına kısıtlama getirilmesi nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade ediyorlar” diye konuştu.

 

 

Köyünde, kasabasında; bağına bahçesine fide dikmek isteyen çok sayıda vatandaşın da fideye ulaşmakta zorlandığı için bu yıl dikim işlerinin aksadığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Pazar yerleri kısıtlı da olsa son kararla sadece cumartesi günleri açıldığı için insanlar ürün fidelerine ulaşmada sorun yaşadı. Farklı bölgelerden getirilen fidelere, pazar yerlerinin kapalı olması nedeniyle talepler iyiden iyiye düştü. Fideler, getiren dağıtıcıların elinde kaldı. Ayrıca dikim zamanının da başladığı bu süreçte fide dikimi de yapılamadı. Bu yaşanan aksaklık ürün üretimini doğrudan etkileyecektir. Süre daralmış olsa da en azından kalan günlerde fide satışı için bir düzenleme yapılması hem fideci esnafının hem de dikim yapacak kişilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesine olanak sağlayabilir” şeklinde konuştu.