CHP’li Gürer: Tüm taşeron işçilere ayrımsız kadro verilmelidir!

CHP’li Gürer: Tüm taşeron işçilere ayrımsız kadro verilmelidir!
3 Nisan 2021 10:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, kadro sözü verilmesine rağmen, kamuda halen taşeron firmalarda çalıştırılan işçilerin beklentilerini yeniden Meclis gündemine taşıdı. Gürer, Bakanlıklarda ,KİT’lerde yüzbinlerce taşeron işçinin kadro beklediğini belirtti.

 

 

SÖZDE KADRO…

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle taşeron işçilerin bir bölümüne verilen kadroyu ‘sözde kadro’ olarak nitelendirdi.

 

 

KADRO VERİLENLER DE HAKLARINI ALAMADI

 

 

“Eşit işe eşit ücret ve kadro, ne yazık ki kadro verilenler için de gerçekleşmedi” diyen Ömer Fethi Gürer, bunun yanında kamuda taşeron işçi uygulaması sona ermediğini, binlerce işçinin hizmet alım sözleşmesi gerekçesiyle kadro dışı kaldığını belirtti.

 

 

4 ARALIK MAĞDURLARI

 

 

Kamu iktisadi teşekküllerinde çalışanlar ile bakanlıkta olanların taşeron olarak çalışmaya devam ettiğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Güvenlik soruşturması, emekli ve 4 Aralıkta işte olma gerekçesiyle çok sayıda taşeron işçi mağdur edildi. Belediye şirketleri, belediye kadrosu olmadığı için 400 bin işçi de bu bağlamda gerekli haklara eremedi” ifadelerini kullandı.

TAŞERONLAR AYIRIMSIZ KADROYA ALINMALI

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yalnız Ulaştırma Bakanlığında Karayolları, Demiryolları, PTT çalışanı 50 bine yakın taşeron işçinin kadro beklediğine de işaret ederek “ Sağlık Bakanlığındaki tüm taşeron işçiler de bir an önce kadroya -ayrımsız- alınmalıdır” şeklinde konuştu.

 

 

KANUN TEKLİFİ DE VERDİ

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçi olarak kamuda çalışanların kadroya alınması için kanun teklifi verdi. Gürer, “Hastane bilgi işlem, hastane görüntüleme merkezi, kamuda kiralık araç şoförleri, yemekhane sosyal tesis çalışanları, orman, DSİ gibi kurum çalışanları ile binlerce taşeron işçilere bir nedenle kadro verilmedi. İktidar, kamudaki tüm taşeron işçilere verdiği kadro sözünü tutmadı. Eşit işe eşit ücret ve kadro sözleri unutuldu. M.E. B’de 10 ay çalışıp 2 ay işe gelmeyen 30 bin kişi taşeron şartları ile çalıştırılıyor. Bu işçiler, sürekli işçi kadrosuna alınmadı. Belediye ve il özel idarede 5 ay 29 gün çalışanlara da sürekli işçi kadrosu verilmedi. Binlerce işçi, taşeronda çalışmak yerine kamuda kadro bekliyor. Tüm taşeronlara kadro verilmesi için kanun teklifim ise halen TBMM genel kuruluna getirilmiyor. Taşeron mağduriyeti bitirilmelidir” dedi.