CHP’li Gürer, TRT’yi sordu; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay yanıtladı!

CHP’li Gürer, TRT’yi sordu; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay yanıtladı!
29 Ağustos 2021 10:53

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TRT’nin yeniden yapılandırma sürecinde dijitalleşme alanında yatırım ve çalışmalar yapıldığını açıkladı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TRT’nin yeni yatırımları ve kurum tarafından düzenlenen yurtdışı organizasyonlarıyla ilgili bilgi verilmesi talebiyle Cumhurbaşkanı Yardımcımı Fuat Oktay’a yazılı soru önergesi yöneltti.

 

 

Gürer, önergesinde, “TRT kurumu tarafından 2020 yılında organize edilen yurtiçi ve uluslararası sayısı kaçtır?

Kurum bu organizasyonları kendi olanakları ile mi yapmıştır?

 

Maliyetleri ne kadardır?

 

Kurumda faklı birimler tarafından yürütülen pazarlama, satış ve reklam faaliyetlerinin daha etkin işleyebilmesi için bütünleşik pazarlama iletişimine ve buna uygun organizasyonel bir yapıya erdirilmiş midir?

Dijital mecralarda teknik altyapıyla ilgili var olan ve ortaya çıkması muhtemel sorunlara çözüm getirebilecek mekanizmaların kurulması ve dijital yayıncılıkla ilgili geleceğe yönelik somut hedefler belirlenmesi sağlanmış mıdır? “ şeklindeki sorularına yanıt istedi.

 

 

Gürer’in önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT), yeniden yapılanma sürecinde dijitalleşme alanında yatırım ve çalışmalar yaptığına açıkladı.

İzleyici ve dinleyicilerin TRT içeriklerine dijital ortamdan ulaşabilmesine yönelik olarak “TRT İzle” ve “TRT Dinle” uygulamaları geliştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “ Ayrıca, engelli vatandaşlarımızın da yeni medya platformlarından faydalanması için “Engelsiz TRT” uygulaması hayata geçirilmiştir” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kurumun Koronavirüs salgını nedeniyle, 2020 yılında yurt içi ve yurt dışında herhangi bir fiziki organizasyon gerçekleştirilmediğini de sözlerine ekledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “TRT için her elektrik abonesi zorunlu ödeme yapıyor. TRT her alanda ve anlamda objektif ve yansız yayın yanında hem en teknik hem de en kapsamlı konumda olması gerekecek alt yapıya ve gelire sahip. Bu nedenle halktan aldığı her kuruşu doğru değerlendirmeli , esasen bu zorla tahsilat sona erip dileyen olursa TRT katkı payı kesilmelidir. Milyonlarca kişinin izlemediği kanal için zorla ödeme alınıyor. Bu manasızlıkta bitmeli. Kurum reklam gelirleri ile yaşamayı becermelidir” dedi.