CHP’li Gürer: TEDAŞ’ın alacak davası   8 yıldır sonuçlanamadı

CHP’li Gürer: TEDAŞ’ın alacak davası 8 yıldır sonuçlanamadı
20 Mart 2021 09:54

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, elektrik dağıtımının özel sektöre devri aşamasında talimatlara aykırı olarak kasa ve bankada tutulan paralarla ilgili, 4 dağıtım şirketine açılan alacak davalarının ne aşamada olduğunu açıklanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

 

 

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Fatih Dönmez, 2013 yılında hazırlanan rapor gereği şirketlere açılan alacak davalarıyla ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini bildirdi. Şirket çalışanlarına yönelik açılan 4 ceza davasından ise sadece 1’inin kesinleştiğini açıkladı.

 

DAĞITIM ŞİRKETLERİNE AÇILAN DAVALAR HANGİ AŞAMADA?

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde “TEDAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı dağıtım şirketlerinin özel sektöre devri aşamasında, Genel Müdürlük talimatlarına aykırı olarak kasa ve bankada tutulan paralara ilişkin olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığınca düzenlenen ve hazır değer hesaplarında kalan paraların faizleriyle birlikte tahsilini isteyen rapora binaen, açılan davalar hangi aşamadadır? Bu konuda sonuçlanan dava var mıdır?

Yeşilırmak, Fırat, Çamlıbel ve Uludağ EDAŞ hazır değer hesaplarında kalan paralar ve faizlerinin tahsili için açılan davalar ve sorumlular hakkında yapılan suç duyuruları ile ilgili işlemler hangi aşamadadır?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi.

 

2003’TEN BU YANA YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Fatih Dönmez, Denetim Hizmetleri Başkanlığı tarafından 2013’te düzenlenen Soruşturma Raporuna istinaden Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından Çamlıbel EDAŞ, Uludağ EDAŞ, Yeşilırmak EDAŞ ve Fırat EDAŞ’a ve bazı şirket çalışanlarına karşı alacak davaları açıldığını belirterek, yargılama süreçlerinin devam ettiğini açıkladı.

 

4 CEZA DAVASINDAN 1’İ SONUÇLANDI

 

Bakan Dönmez, raporda adı geçen şirket çalışanları hakkında açılan 4 adet ceza davasının birinde verilen hükmün kesinleştiğini, açılan diğer ceza davalarının ise devam ettiğini bildirdi.