CHP’li Gürer: TCDD’nin kurumsal kimliği yok ediliyor!

CHP’li Gürer: TCDD’nin kurumsal kimliği yok ediliyor!
27 Mart 2021 10:40

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 27 Mart Dünya Demiryolcular Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, TCDD’de dikkat çekici yapısal değişimler yaşandığını söyledi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Babam ve ailemden çok sayıda Demiryolunda çalışan yakınım vardı. DDY kendine özgü kurumsal kimliği ve işleyişi ile örnek bir kurumdu. İşleyişi ve Hizmetleri ile ülkemizde önemli hizmet verdi. AKP iktidarı TCDD yapısal değişimle serbestleşme adı altında kurumun yapısını darmadağın etki. Kurumda sorunlar arttı. Önemli bir kuruluş daha yapısal değişikliğe uğruyor. Kurumda liyakat giderek kayboluyor ve yükselme yerine kurum dışı atamalar artıyor” dedi.

 

 

AKP iktidarının pek çok özelleştirmede olduğu gibi demiryolculuğu alanında da yanlış üstüne yanlış yaparak, kalkınmanın lokomotifi olarak bilinin TCDD’nin de adeta içini boşalttığını ifade eden Gürer, “160 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, serbestleşme bahanesiyle TCDD Altyapı ve TCDD Taşımacılık adı altında şirketlere ayrıldı. Yetki karmaşası kurumu sıkıntıya soktu, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü adı altında bir genel müdürlük kuruldu ama, demiryolu ile ilgisi olmayan kurumlardan geçenler arasında kurulan bu genel müdürlük işlevini tam olarak yerine getiremedi” diye konuştu

 

ÇOK SAYIDA PROJE RAFTA

 

AKP iktidarları döneminde Demiryolları ile ilgili çok proje açıklandığını ve Yüksek Hızlı Tren ile kamuoyu yaratıldığını belirten Gürer İstanbul-Ankara arasında yüksek hızlı tren Arifiye bölgesinde halen 70 km hızla gidiyor. Bu bölgede yüksek hızlı tren gerekli hızı dahi yapamıyor. Yüksek hızlı tren projeleri çoğu rafta bekliyor. Vaat var icraat yok. Algı ile iş olduğundan abartılı sunuluyor. Motorlu tren ,ekspres, posta ve iller arası yayla treni gibi çoklu ve TCDD ilgi yaratan trenler çoğu artık yok” dedi.

 

DEMİRYOLCULARDAN GÜRER’E ZİYARET

 

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer ziyaret eden Raylı Sistemleri Teknolojisi Mezunları Derneği Genel Başkanı Mustafa Okan Çalıova, Lojistik Çalışanlar Derneği Başkanı Zafer Oruç ve beraberindeki heyetle görüştü. DDY çalışanların sorunları konuşuldu. Gürer, “DDY kapsamında tüm çalışanlar kadrolu olması ve YHT çalışanların tamamı kadroya alınması şart “ diye konuştu. Gürer, “2 yıl önce yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının yazılı sonuçları açıklanmasına rağmen aradan geçen süre zarfından halen mülakat sınavlarının yapılmadığını belirterek, bu konudaki belirsizliğin giderilmesi için ilgili Bakanlığa yazılı soru önergesi verdiğini ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Raylı Sistemler eğitimi veren okulların her geçen gün arttığının dikkate alındığında, demiryollarında bu bölümlerden mezun olanların istihdam edilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu vesileyle zor şartlar altında görevlerini yerine getiren tüm demiryolu çalışanlarımızın 27 Mart Dünya Demiryolcular Günün tebrik ediyorum. Demiryolcu bir babanın evladı olarak bu sektördeki her geçen gün artan sorunların, en kısa sürede çözüme kavuşmasını ve demiryolcularımızın görevlerini yaparken, sorunlardan arınmış ve geleceğe güvenle bakabilen bir sistem içinde görevlerini sürdürebilmelerini temenni ediyor” şeklinde konuştu.

Dernek başkanları da Gürer’e sorunları içeren bir dosya sunup desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.