CHP’li Gürer: Susuzluk nedeniyle tarım yapamayan gençler, köylerini terk ediyor!

CHP’li Gürer: Susuzluk nedeniyle tarım yapamayan gençler, köylerini terk ediyor!
2 Mayıs 2021 09:46

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Niğde’nin köy ve kasabalarında yaşanan içme ve sulama suyu sorununu gündemi getirdi. Köylerde tarların, bağ ve bahçelerin susuzluktan kuruduğunu anlatan Gürer, tarım alanlarının daraldığını bu nedenle gençlerinde köylerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Niğde’nin bazı köy ve kasabalarında yaşanan içme suyu ve sulama suyu sorunu ile bazı yerleşim alanlarının gölet taleplerini gündemi getirdi.

 

İÇME SUYUNU ELEKTRİKLE ÇIKARIYORLAR

 

 

Merkeze bağlı Kömürcü, Çavdarlı, Çayırlı ve Ovacık gibi köylerin içme suyunun elektrikle çıkarılması yüksek faturalara neden olduğunu dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köylerin bir an önce güneş enerjisine geçişinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

 

 

ULUKIŞLA VE BOR’UN KÖYLERİNDEKİ GÖLET SORUNLARI DEVAM EDİYOR

 

 

Ulukışla ilçesinde Darboğaz, Emirler, Porsuk, İmhahor ve Başmakçı köylerinin gölet sorunları devam ettiğini vurgulayan Gürer, Bor ilçesine bağlı Karanlıkdere ve Halaç köylerine gölet sözü verilmiş olmasına rağmen bu sözün halen yerine getirilmediğini kaydetti.

ELMALI VE HİMMETLİ GÖLET SÖZÜ HAVADA KALDI

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Elmalı ve Himmetli köyleri için de gölet sözleri boşta kaldığını belirtti.

 

 

BEYAĞIL KÖYÜ, ULUKIŞLA’NIN ATIK SULARIYLA TEHDİT ALTINDA

 

 

Beyağıl köyündeki tarım alanlarının, Ulukışla ilçesinden gelenatık sularının tehdidi altında kaldığına da vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köylülerin yaşadığı bu önemli sorunun giderilmesi için mutlaka bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

 

 

HACIBEYLİ BARAJINDAKİ KOT FARKI

 

 

CHP Milletvekili Gürer, Hacıbeyli köyünde baraj yapılmadan sulanan arazilerin baraj yapıldıktan sonra oluşan kot farkı nedeniyle sulanamaz duruma geldiğine de dikkat çekti.

 

 

TARLALAR KURUYOR, GENÇLER GÖÇ EDİYOR

 

 

Gürer, “Çiftçilik ve hayvancılıkla geçinen köylerde tarlalar, bağ bahçeler susuzluktan kurumakta ve özellikle gençler tarım alanları daraldıkça köylerden göç etmektedir” ifadelerini kullandı.