CHP’li Gürer: Sokağın gündemi EYT!

CHP’li Gürer: Sokağın gündemi EYT!
18 Temmuz 2022 09:39

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer artan fiyatlar ile bunalan vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

 

Gürer, “Zamların etkisi tüm kesimleri bunaltmış, işsizlik ve emeklinin sorunları ağırlaşmışken sokakta vatandaşın bir diğer gündemi de yıllardır çözüm beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunu. İktidarın gelgitleri ile bu dönemde bu sorun çözülür mü sorusu çok yerde karşımıza geldi” dedi.

 

 

CHP’li vekil Ö.Fethi Gürer, “Gittiğim her yerde sorunları dinliyorum. Çözüm önerilerimizi anlatıyoruz. Toplumun en sorunlu kesimleri işsizler, emekliler ve emekli olamayanlar. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yolda, kahvehanede bu iş ne zaman olur diye soruyorlar. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak tanımlanan, gün ve primini ödemiş, emekli olmayı hak etmiş, ancak emekliliği yaş sınırı getirilmesi ile emekli olamayan milyonlar var. Kazandıkları hakları iradeleri dışında ellerinden alınan bu kesim haklarını geri istiyorlar. 20 yıldır AKP iktidarları EYT’lileri görmezden geldi. Hatta emeklilik yaşını 2008’de yaptığı düzenleme ile 58 yaştan kademeli olarak 65 yaşına çıkardı. Mezarda emeklilik denen düzenlemeler yaptı. Geldiğimiz süreçte ekonomik kriz ve işsizlik bıçağı kemiğe dayadı. İktidar sürekli oyalama taktiği ile süreci uzatma peşindedir. EYT’de yaşanan sorun seçim öncesi gündeme taşınıp milyonlar umutlandırılıp ortada bırakılmamalıdır. TBMM’de verdiğim EYT haklarının iadesi kanun teklifim, Genel Kurulda AKP oyları ile reddedildi. 2.nci kanun teklifim de TBMM komisyonlarında. Emeklilikte Yaşa Takılanlar her açıklamada umutlanıyor. Bir an önce iktidar bu konuda netleşmeli, umutlarla oynanmamalıdır” diye konuştu.

 

 

Gürer, “CHP olarak emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını parti olarak çözeceğimizi söyleyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarımızda mağdur herkesimin kısa sürede sorunlarına müdahale edip, onları mutlu edecek çözümler getireceğimizi ifade etti. EYT sorununu çözmezlerse ilk seçim sonrası iktidarımızda çözeceğiz. Taşeronda kalan emekçiler taşerona değil, çalıştığı kurumun kadrosuna alınacak. Emekli mutlu yaşayacağı şartlar oluşturulacak, emekli intibak düzenlemesi yapılarak emekliler arasında ücret adaletsizliği giderilecek. Görüştüğüm emekliler artan yaşam pahalılığı nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı anlatıp böyle bir dönem görmedik diye sorunlarını dert yanıyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, aylık bağlama oranı AKP iktidarları döneminde 2008 yılında düşürülmese en düşük emekli maaşı 5000 TL civarında olacaktı. Bu nedenle emekliye zam değil, önceki dönem gasp edilen hakları verilse bugünden çok emekli maaşı alacaklardı. Aylık bağlama oranı katsayısı % 70 çıkarılmalı, en düşük emekli maaşı asgari ücret tutarında olmalıdır” diye konuştu.