CHP’li Gürer: Sigorta kaydı aranmaksızın çiftinin zararı karşılanmalı!

CHP’li Gürer: Sigorta kaydı aranmaksızın çiftinin zararı karşılanmalı!
15 Haziran 2022 09:03

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te yaptığı konuşmada son günlerde sel, bu baskını ve dolu yağışı nedeniyle zarar gören çiftçilere, ÇKS kaydı ve TARSİM sigortası aranmaksızın destek verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Üreticinin perişan durumda olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Gürer, doğal afet kapsamında, üreticilere sigorta kaydı aranmadan bu yönüyle destek verilebileceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de söz alarak, son ünlerde etkisini artıran sağanak yağış ve dolunun neden olduğu su baskını, sel ve taşkınların çiftçiler üzerinde yarattığı mağduriyete değindi.

Niğde’de il genelinde ani yağmur ve dolu yağışlarıyla oluşan selin ekili alanlarda büyük zarara neden olduğunu anlatan CHP Milletvekili Gürer, “Niğde merkez dâhil, Merkez, Orhanlı, Dündarlı, Sazlıca, Kayırlı, Edikli ve Ova köyler ile Altunhisar ilçesi Ulukışla köyü, Yakacık köyü, Bor ilçesi Halaç ve Kaynarca köyleri, Çamardı ilçesi Üskül köyü başta olmak üzere yoğun yağış alan bölgelerde binlerce dönüm ekili arazi ile bağlar, bahçeler zarar görmüştür” dedi.

 

 

 

 

CHP Milletvekili Gürer, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dâhil TARSİM sigortası olanların zarar ziyanlarının derhâl tespit edilip zararlarının karşılanması gerektiğini belirten Gürer, “TARSİM sigortası olmayan çiftçiler için Cumhurbaşkanı doğrudan yetkisini kullanmalı, zararların karşılanması için talimat vermelidir. Çiftçilerin afet nedeniyle uğradığı zararların sigorta aranmadan karşılanması sağlanmalı, çiftçi, üretici perişan durumda olduğu için bu yönlü de destek verilmelidir…” ifadelerini kullandı.

 

 

SEL BÖLGEDE ETKİLİ OLDU

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde etkili olan dolu ve sel felaketi Bor ilçesinin Çukurkuyu kasabası, Kızılca köy ve Ereğli’nin Zengen beldesinde de tarım alanlarına büyük zarar verdiğini ifade etti.