CHP’li Gürer: Öğretmenler yoksulluk sınırı altında ücret alıyor!

CHP’li Gürer: Öğretmenler yoksulluk sınırı altında ücret alıyor!
23 Kasım 2021 09:45

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 20 yıldır adeta yap-boz tahtasına dönüşen eğitimin sisteminin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve onları emanet ettiğimiz öğretmenlerimizi mağdur ettiğini söyledi.

 

 

CHP Milletvekili Gürer, öğretmen açığının giderilmesi için mutlaka en az 50 bin öğretmen ataması yapılması, öğretmenler arasındaki statü ayırımının ortadan kaldırılması, ücret ve özlük haklarının iyileştirilmesini ve ek 3600 göstergenin de verilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

GÜRER’İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım öğretmenler Günü ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verilişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

EĞİTİM SİSTEMİ YAP-BOZ TAHTASINA DÖNÜŞTÜ

 

 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünü anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “AKP iktidarları döneminde ne yazık ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz ile onları emanet etiğimiz öğretmenlerimiz, bir türlü düzelmeyen ve adeta yap-boz tahtasına dönüşen eğitim sistemini mağduru oldular” dedi.

20 yıllık AKP iktidarı döneminde neredeyse her eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanının değişiğini, bakan değişikliğiyle de eğitim sisteminin sürekli değiştirildiğini hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, bu durumun öğrencileri ve öğretmenleri de olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

 

 

ÖĞRETMEN AÇIĞI GİDERİLMELİ

 

 

Türkiye’de 100 bine yakın öğretmen açığı ve en az 400 bin atama bekleyen öğretmenin bulunduğunu ifade eden CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmen açığına ve atama bekleyen öğretmenlerin varlığına rağmen halen yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmamasının eğitim sisteminin en önemli sorunlarından birini oluşturduğunu kaydetti.

 

 

ÖĞRETMENLER ARASINDA STATÜ AYIRIMI OLMAMALI

 

 

Öğretmenler arasında ‘asil’, ‘vekil’, ‘sözleşmeli’, ‘kadrolu’, ‘ücretli’ gibi ayırımlar yapılmasının eğitim sisteminde çalışma barışını bozduğuna işaret eden Gürer, PİKTES öğretmenleri dahil, her statüdeki tüm öğretmenlerin kadroya alınması gerektiğini söyledi.

 

 

EK 3600 GÖSTERGE NE OLDU?

 

 

ek 3600 göstergenin verileceğini seçim öncesi açıklanmasına rağmen halen sürüncemede kaldığına değinen Gürer, bir an önce konuda veriler sözlerin yerine getirilmesini istedi.

 

 

ÖĞRETMENLERİN EKONOMİK GELİRLERİ YETERSİZ

 

 

Öğretmenlerin ekonomik gelirlerinin yetersizliğine de vurgu yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu olumsuzluğun eğitimin kalitesinin düşmesindeki en önemli etkenlerden biri olduğuna işaret etti. Öğretmen yoksulluk sınırı altında ücret aldığını ve özlük haklarında iyileştirme beklediğini de kaydeden Gürer, “Cumhuriyetimizi koruyup kollayacak ve geliştirecek olan gençlerimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin gününü kutluyor, bir sonraki 24 Kasım’a kadar tüm sorunlarının çözülmüş olmasını temenni ediyorum” diye konuştu