CHP’li Gürer: Meclis’te sorunlarını anlattı diye PTT çalışanlarının işten çıkarılması kabul edilemez!

CHP’li Gürer: Meclis’te sorunlarını anlattı diye PTT çalışanlarının işten çıkarılması kabul edilemez!
26 Mayıs 2022 10:43

Meclis Genel Kurulu’nda söz olarak bir konuşma yapan CHP Milletvekili Gürer, , PTT-Sen üyesi 2 işçinin Meclis’e gelip sorunlarını aktarmalarının ardından iş akitlerinin feshedildiğini belirtti.

 

 

Gürer, “ PTT- Sen üyesi 2 kardeşimizbizleri ziyaret etmişti. Bu, ziyaret eden arkadaşların iş akitleri feshedilmiş, gerekçe de Türkiye Büyük Millet Meclisine gelip sorunlarını aktarmalarıymış” dedi.

 

 

PTT’DE HALEN 17 BİN 400 TAŞERON İYÇİ VAR

 

PTT’de hâlen taşeron firmada çalışan 17.400 işçinin bulunduğuna dikkat çeken Gürer, “Bunların haklarını vermeyi düşünmeyenler onların Meclise gelip sorunlarını anlatmalarından dolayı işten çıkarıyorlar, bu durum kabul edilemez” diye konuştu.

 

HANİ TÜM TAŞERONLAR KADROYA ALINACAKTI?

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, siyasi iktidarın, taşeronların tamamının kadroya alınacağı yönündeki sözünü de hatırlatarak, “Ne yazık ki ülkemizde hâlihazırda taşeron firmada çalışan 400 bine yakın işçiye kadro verilmedi” hatırlatmasında bulundu.

 

 

BÖYLE BİR ANLAYIŞ OLAMAZ

 

Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “PTT-Sen tarafından 2 arkadaşımızın gelip bize sorunlarını anlatması sonucu işsiz kalmalarına sizin de müdahalenizi istiyoruz” diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“ Böyle bir anlayış olmaz, yurttaşlar gelip milletvekillerine sorunlarını anlatabilmeli. İşçi kardeşlerimizin yeniden işe döndürülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının bu konuda girişimde bulunmasını temenni ediyorum.”