CHP’li Gürer: MEB’de yeni ‘Personel Görev Tanımlaması’ yapılmayacak!

CHP’li Gürer: MEB’de yeni ‘Personel Görev Tanımlaması’ yapılmayacak!
30 Aralık 2021 10:28

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, Bakanlıkta farklı statülerde çalışan personelin “Eğitim çalışanı” olarak adlandırılması için bir çalışma yapılıp yapılmadığınız sordu. Bakan Özer, Gürer’in eğitim çalışanının merakla beklediği yazılı soru önergesine olumsuz yanıt verdi.

 

 

GÜRER’DEN EĞİTİM ÇALIŞANLARI İÇİN SORU ÖNERGESİ

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, aralarında hizmetli, memur, teknisyen gibi çalışanların da bulunduğu farklı statülerde görev yapan personelin, “Eğitim çalışanları” olarak adlandırılması yönündeki talebini içeren soru önergesi verdi.

 

 

PERSONEL GÖREV TANIMLAMASI

 

 

CHP Milletvekili Gürer, önergesinde, “Hizmetli, memur, V.H.K.İ. teknisyen, şef, kadrolu usta öğretici, şoför vb. tüm çalışanların “eğitim çalışanları” olarak adlandırılması ve personel görev tanımlarının yeniden yapılması düşünülmekte midir?” şeklindeki sorusuna yanıt istedi.

 

 

BAKAN ÖZER, OLUMSUZ YANIT VERDİ

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Hizmetli, memur, V.H.K.İ. teknisyen, şef, kadrolu usta öğretici, şoför vb. tüm çalışanların eğitim çalışanları olarak adlandırılması ve personel görev tanımlarının yeniden yapılmasına ilişkin çalışmamız bulunmamaktadır” şeklinde açıklama yaptı.

 

 

ÇALIŞANLARIN HEPSİ AYNI BAKANLIĞIN PERSONELİ DEĞİL Mİ?

 

 

Önerge sahibi CHP Milletvekili Gürer, Milli Eğitim Bakanlığında farklı adlarla çalıştırılan tüm personelin aslında Milli Eğitim çalışanı olduğuna dikkat çekerek, “Bu konuda çok talep var. Çalışanların büyük çoğunluğu personel görev tanımlaması yapılmasını istiyor. Ancak Sayın Bakan bu taleplere duymazlıktan gelmiş olacak ki, soru önergemize olumsuz yanıt verdi” diye konuştu.