CHP’li Gürer: Maliyet artışı esnafı perişan etti!

CHP’li Gürer: Maliyet artışı esnafı perişan etti!
2 Mayıs 2022 10:00

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üretim maliyetlerindeki yüksek artışın, küçük sanayi esnafını da büyük ölçüde olumsuz etkilediğini söyledi.

 

 

Altunhisar ilçesinde, babadan kalma 70 yıllık dükkanında üretim yapmaya çalışan demirci ustası, CHP Milletvekili Gürer dert yandı. Maliyetlerin bir yılda 2-3 kat arttığını söyleyen demirci ustası, “Fiyatlara, emeğimizi yansıtmıyoruz ama yine de satış yapmakta zorlanıyoruz” dedi.

 

GÜRER, ESNAF ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde, babasından kalma dükkanında üretim yapmaya çalışan demirci ustasını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

 

 

8 LİRALIK MAKAS ÇELİĞİ 20 LİRAYA ÇIKTI

 

 

Ömer Fethi Gürer’e üretim maliyetlerindeki artışın neden olduğu sorunlarını anlatan demirci ustası, “Geçen yıl 8 lira olan makas çeliği bugün 20 lira oldu, 110 liralık demir profili 280 liraya çıktı. Demir eritmek için kullandığımız linyit kömürü 1600 liradan 4 bin liraya ulaştı” dedi.

 

 

İŞÇİLİKTEN DÜŞÜYORUZ AMA YİNE DE SATAMIYORUZ

 

 

Maliyetlerin 2-3 kat artmasına rağmen satış fiyatlarını cüzi miktarda artırdıklarını belirten ve balta, satır, köpek halkası gibi ürünler üreten demirci ustası, “Fiyatlara el emeğimizi koymuyoruz, işçilikten düşüyoruz; buna rağmen müşteriyle anlaşamıyoruz, satış yapmakta zorlanıyoruz” diye konuştu.

 

 

GİRDİ MALİLETLERİNDEKİZ ARTIŞLAR ÜRETİMİ VE SATIŞI OLUMSUZ ETKİLİYOR

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise girdi maliyetlerindeki yüksek artışın üretimin her alanında kendini gösterdiğini ve bu olumsuzluğun, hem üretim hem satış noktasında daha büyük sorunlara yol açmaya başladığını anlattı.

Niğde, Bor, Altunhisar, Ulukısla, Çamardı ve Çiftlik ilçemizde her gün bir pazara gittim .Pazarcı esnafı mazottan,vatandaş ürün fiyatından ,işyerinde esnaf üretimdeki kullandığı malzeme fiyatı artışından dert yandı. Anadolu ciddi olarak yoksulluğa verilmiş durumda.