CHP’li Gürer: Kamudaki mühendisler de ekonomik krize yenildi!

CHP’li Gürer: Kamudaki mühendisler de ekonomik krize yenildi!
24 Kasım 2022 09:42

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kamuda görevli mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve atama bekleyen mühendislerin de bir an önce atamalarının yapılması gerektiğini söyledi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, kamuda çalışan mühendislerin beklentilerini gündeme getirdi.

Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesinin talep edildiğini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik kriz her kesimi etkilediği gibi, mühendislerin de gelirlerini ciddi olarak erittiğini ifade etti.

 

MÜHENDİSLER İHMAL EDİLİYOR

 

 

AKP iktidarının dengi mesleklere göre mühendisleri ihmal ettiğini belirten Ömer Fethi Gürer, teşvik ödemesinin, risk ve sorumluluk tazminatının ve ek ödemenin mühendis lehine düzenlenmesi yönünde beklentilerin olduğunu kaydetti.

 

MÜHENDİSLERİ MUTLU EDECEK DÜZENLEMELER

 

 

CHP Niğde Milletvekili Gürer ayrıca yan ödeme oranının artırılması, taban aylık katsayısının iyileştirilmesi, sözleşmeli mühendislerin kadroya alınması ve bu yönde özel hizmet tazminatının yükseltilmesinin ise mühendisleri mutlu edecek düzenlemeler olacağını vurguladı.

 

 

KAMUYA YETERLİ MÜHENDİS ATANMIYOR

 

 

Kamuda yeterince mühendis ataması yapılmadığına dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Okullarını bitirip diplomayı alıp kamuda işe girmek için bekleyen farklı mühendislik mezunları da iktidar tarafından seslerinin duyulmasını istemektedir. Kamuda çalışan mühendislerin özlük hakları iyileştirilirken atama bekleyen mühendislerin de bir an önce atamaları yapılmalıdır” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM’de gündeme taşıdığı kamu Mühendisleri özlük haklarının iyileştirilip,ekonomik kriz ile yaşadıkları ücret kayıplarının giderilmesi binlerce mühendisin beklentisi olarak iktidarın bu bağlamda yapacağı açıklama beklentisine gözler çevrildi.