CHP’li Gürer: İşçiler modern köleye dönüştürüldü!

CHP’li Gürer: İşçiler modern köleye dönüştürüldü!
8 Ekim 2021 11:41

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde çalışma yaşamında kronikleşen sorunları, TBMM Genel Kurulu’nda bir kez daha gündeme getirerek, iktidarı sorular için çözümü konusunda göreve davet etti. Gürer, çalışma yaşamı sorunlarını tek tek anlattı ve iktidarın duyarsızlığını eleştirdi.

 

 

ÇALIŞMA YAŞAMINDAKİ SORUNLAR

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, taşeron firma çalışanlarının kadro beklentisi, çırak ve stajyerlerin işe başlama tarihlerinin sigortalılıktan sayılmaması, üniversiteli işçilerin özlük hak sorunu. Emeklilikte yaşa takılanlar, intibak düzenlemesi gibi soruları gündeme getirdi.

 

 

MODERN KÖLELİK

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde emekçilerin sorunlarının katlandığını belirttiği konuşmasında, çalışma yaşamındaki işçilerin adeta modern köleye dönüştürüldüğünü ifade etti.

 

 

İKTİDAR TAŞERON ÇALIŞANLARIN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELİYOR

 

 

Ülkemizdeki taşeron işçi sorununa değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Taşeronu sona erdireceğiz iddiasına sonucu binlerce işçinin taşeronda kalmasını iktidar görmezden gelmektedir. Taşeron firmada çalışanlar kadro beklemekte, bu konuda Cumhurbaşkanı bir adım atmamaktadır” dedi.

 

 

ÇIRAK VE STAJYERLERİN MAĞDURİYETİ

 

 

CHP Milletvekili Gürer, TBMM Genel Kurulu’na yaptığı konuşmada çırak ve stajyerlerin işe başladığı günün yaşlılık sigortasına alınmayarak ciddi bir mağduriyet oluşturulduğunu, iktidarın ise bu mağduriyete göz yumduğunu vurguladı.

 

 

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLERİN ‘ÖZLÜK HAK’ BEKLENTİSİ

 

 

Konuşmasında üniversite mezunu işçilerin beklentilerine de değinen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversiteli işçilerin verileceği söylenen özlük hakların, altı yıldır verilmediğini hatırlattı.

 

 

EYT’LİLER DAHA NE KADAR BEKLEYECEK

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) yaşadığı mağduriyete de yeniden dikkat çektiği konuşmasında, “Emeklilikte yaşa takılan” olarak bilinen emeklilik hakları gasbedilenler de emeklilik haklarının işe başladıkları koşullarda verilmesini istemekte ve beklemektedir. Emeklilerin intibak düzenlemesi de yapılmamış ve emekliler çok zor koşullar altında yaşamaktadır” diye konuştu.

 

 

İKTİDAR, SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK DÜZENLEMELER YAPMALI

 

 

Gürer, çalışanların sorunlarını seyretmekle yetinen iktidarın, sorunlarım çözümüne yönelik düzenlemeleri hayata geçirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

 

GÜRER: “ÇALIŞMA YAŞAMI SORUNLARLA DOLU”

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni dönemde de sorunlu tüm mağdur kesimlerin mecliste sesleri olmaya devam edeceğini belirtip, her ortamda emekçilerin ve emeklilerin haklarını alması için çalışıp mücadele edeceğim. Çalışma yaşamı sorunlarla dolu. Yıllardır biriken ve çözülmeyen sorunları, ilk seçimde halkın oyu ile iktidar olup çözeceğiz “dedi.