CHP’li Gürer: İktidarımızda emekli aylığı emekliyi mutlu edecek!

CHP’li Gürer: İktidarımızda emekli aylığı emekliyi mutlu edecek!
28 Nisan 2023 09:33

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidara geldiklerinde emekli aylıklarını sadece enflasyon oranında değil, büyümeden kaynaklı refah payını da katarak artıracaklarını söyledi.

 

 

Gürer, ev kadınları için prim ödeme gün sayısı ve oranı ile sigortalılıktan önce yaptıkları doğumlarla ilgili borçlanma konularında da iyileştirme sağlayacaklarını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de kapı kapı esnaf gezip kahvehanelerde hemşerileri ile buluşmaya devam ediyor. Emeklilerin devam ettiği kahvehanelerde konuşan Gürer, iktidarımızda çalışma yaşamı, emeklilik, sigortalılık gibi konularla hayata geçireceğimiz düzenlemelerle açlık sınırı altında yaşamak zorunda bırakılanların haklarını koruyacaklarını söyledi. İşçi, esnaf çiftçi, emekli yanında memurlarında gelir daralması ile geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.

 

 

ÇOK ÇALIŞAN EMEKLİYE FAZLA AYLIK

 

 

Sigortalının çalıştığı süre arttıkça aylık bağlama oranının da arttığı bir sisteme geçeceklerini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, daha uzun süre çalışanın hak ettiğini almasını sağlayacaklarını ifade etti. AKP iktidarları döneminde çalışma yaşamının modern köleliğe döndüğünü ifade eden Gürer, Taşeronda kalanların tamamının kadroya alınacağını, asıl işi yapanın asıl kadroya verileceğini de belirtti. CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer çalışma yaşamında sorunların AKP zihniyeti ile katladığını, kayıt dışının arttığını, iş cinayetlerinin patladığını, emeklilerin insanca yaşama koşullarından mahrum bırakan ücret politikası uygulandığını ifade ederek“ emekli çarşı pazarda gram ile alış yapacak duruma AKP iktidarları döneminde düşürüldü” dedi. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunda ilk kurban bayramında emeklilerin hesabına 15 bin TL yatacağını da anlatan Gürer emekli bayram ikramiyesinin iktidarlarında bayram sevinci yaşatacak miktara çıkarılacağını da söyledi.

 

 

EV KADINLARINA DOĞUM BORÇLANMASI HAKKI

 

 

Emekli aylıklarının artışında sadece enflasyonu değil, büyümeden kaynaklı refah payını da hesaba katacaklarını vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İsteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkı bulunan ev kadınları için prim ödeme gün sayısı ve oranı ile sigortalılıktan önce yaptıkları doğumlarla ilgili borçlanma hususlarında iyileştirmeler sağlayacağız” diye konuştu.

 

 

EMEKLİLERDEN KATKI PAYI ALINMAYACAK

 

 

Emeklilerden sağlık hizmetlerinde ödedikleri katılım payı uygulamasına son vereceklerini kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Dul ve Yetim Aylıklarını arttıracağız. 3600 ek gösterge düzenlemesindeki eksiklik, haksızlık ve dengesizlikleri gidereceğiz. ILO’nun 175 sayılı part-time çalışma sözleşmesini kabul edeceğiz. ILO’nun 189 sayılı “Ev İşçileri İçin İnsana Yakışır İş” sözleşmesini onaylayacağız. Asgari ücret tespitine ilişkin 131 sayılı ILO Sözleşmesi onaylayacağız” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işsizlik ödeneğinden daha fazla işsizin daha uzun süre ve daha fazla yardım almasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledİ