CHP’li Gürer: İhtiyaç sahibi ailelere ‘Gelir Desteği’ uygulamasını hayata geçireceğiz!

CHP’li Gürer: İhtiyaç sahibi ailelere ‘Gelir Desteği’ uygulamasını hayata geçireceğiz!
29 Nisan 2023 09:09

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 14 Mayıs seçimlerinin ardından iktidara geldiklerinde, ihtiyaç sahibi ailelerin gelirlerini insan onuruna yaraşık bir yaşam sağlayacak seviyeye yükselteceklerini belirtti. Gürer, bu amaçla aile bazında “Gelir Desteği” uygulamasını hayata geçireceklerini ifade etti. “Yoksulluğu bitireceğiz” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ve belde gezilerini sürdürüyor. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, köy ziyaretlerine ağırlık veren Gürer, Kemerhisar ve Bahçeli Beldesi ile Havuzlu ve Halaç köylerini ziyaretinde İttifakının iktidarında hayata geçirecekleri projelerle ilgili bilgi verdi.

 

 

BU YALANLARA KANMAYIN

 

 

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği yerleşim birimlerinde, “AKP iktidarı kaybederse, sosyal yardımlar kesilecekmiş” gibi söylentilerle karşı karşıya kaldıklarını aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sosyal yardımlar kesilmeyeceği gibi tam tersine daha da artacak ve yardımlar ihtiyaç sahiplerini daha fazla ulaştırılacak” dedi. Aile sigortası ile yoksul hane kalmayacağını belirten Gürer yokluk ve yoksullukla mücadelemiz hiç bir çocuk yatağa aç girmeyinceye kadar sürecektir” diye konuştu.

 

 

SOSYAL YARDIM BİLGİ SİSTEMİ

 

 

Farklı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan sosyal yardımların Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ne entegrasyonuna devam edeceğini belirten Gürer, sistemi sürekli biçimde güncel tutarak etkili biçimde kullanacaklarını anlattı.

 

 

 

SÜT VE BEBEK MAMASI ÜCRETSİZ VERİLECEK

 

 

Geliri belirli düzeyin altındaki ailelere gelirlerini insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlayacak seviyeye yükseltmek amacıyla Devlet tarafından aile bazında, hak temelli, arz odaklı ve kurumsallaşmış bir yapıda “Gelir Desteği” sağlanacağını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Çocukların sağlık ve eğitimi için verilen nakit yardımları bakım, beslenme, giyinme ve ulaşım masraflarını da dikkate alarak yükselteceğiz. Yoksul ailelerde yeni doğan bebeklere 1 yıl boyunca başta; süt ve bebek maması olmak üzere gıda desteği vereceğiz. Yoksul ailelerimize kış aylarında ısınma yardımı yapacağız” dedi. Köylerin, kasabaların AKP zihniyetince ihmal edildiğine vurgu yapan Gürer her alanda sorunlu ülkemizi 14 Mayıs seçimlerinde sandıktan çıkarak yeniden gıda da kendi kendine yeten ülke yapacaklarını da ifade etti.

 

 

DAR GELİRLİ AİLEYE KONUT EDİNME KOLAYLIĞI

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyal konut üretimini hızlandıracaklarını, dar gelirli ailelerin kira öder gibi taksitlerle konut sahibi olmalarını ya da düşük bir bedelle kiralayabilmelerini sağlanacaklarını kaydetti. Yoksulluğu bitirmenin planlı ve öngörülebilir bir mücadele ile sağlanacağını da ifade eden Vekil Gürer Kırsala dönüşünde yolunu açarak ülke kalkınmasında çiftçi, besici, üreticiyi üretimin içinde var kılacağız” dedi.

 

 

SULAMA SUYU SORUNU

 

 

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkede tarımın sürdürülebildiği ve verim artışında suyun önemine değinip Halaç köyünde yarım kalan ve farklı köylerde de ihtiyaç olan göletlerin bir an önce yapılması için mücadele edeceklerini belirtti ve sulama suyu sorunun tarımın geleceği adına başlıca sorunlardan başında geldiğini de kaydetti.