CHP’li Gürer: FETÖ ile bağlantılı 79 yurt binası kapatılmış

CHP’li Gürer: FETÖ ile bağlantılı 79 yurt binası kapatılmış
29 Eylül 2019 10:14

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kapatılan öğrenci yurtlarını yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşımıştı. Gürer’in önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve hazine adına tescil edilen 79 yurt binası bulunmaktadır” dedi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Güncel veri olarak, FETÖ ile ilişkili kaç özel öğrenci yurdu kapatılmıştır? Kapatılan ve taşınmazlarına el koyulan özel öğrenci yurtlarının kaçı tekrar kullanılmaya başlanmıştır? Bu kullanılanlardan kaçı öğrenci yurdu olarak, kaçı başka amaçlarla kullanılmaktadır? Başka amaçla kullanılan varsa hangi amaçlarla kullanılmaktadır? FETÖ ile ilişki sebebiyle kapatılan yurtların kaçı Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine alınmış, kaçı dernek ve vakıflara tahsis edilmiştir? FETÖ ile ilişki sebebiyle kapatıldıktan sonra işletmesi ya da bina tahsisi dernek ve vakıflara yapılan yurtlar değerlendirildiğinde, hangi yurtlar hangi vakıf ve derneklere tahsis edilmiştir?” şeklindeki soruları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltmişti.

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına yanıt Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Kasapoğlu, Gürer’in sorularının çoğuna cevap vermekten kaçınırken, “667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve hazine adına tescil edilen 79 yurt binası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlığımıza tahsis edilerek yükseköğrenime devam eden öğrencilerin kullanımına sunulmuştur” yanıtını verdi.