CHP’li Gürer: Esnaf ve çiftçi gibi besici de perişan!

CHP’li Gürer: Esnaf ve çiftçi gibi besici de perişan!
26 Mayıs 2021 10:15

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesinde Pazar gezdi, esnafı ziyaret etti. İlçeye bağlı Merkez Ovacık köyünü ziyaret eden ve Bademdere köyünde de çiftçilerin sorunlarını dinleyen Gürer, “Esnaf da çiftçi de perişan” dedi.

 

 

GÜRER’İN ÇAMARDI ZİYARETİ

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ilçe, belde ve köy gezilerini aralıksız sürdürüyor.

Çamardı ilçesini ziyaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ilk durağı ilçe pazarı oldu. Gürer, partisinin il, ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte gezdiğini ilçe pazarında hem pazarcı esnafının hem de alışveriş için gelen vatandaşın sorun ve taleplerini dinledi.

 

 

PAZARCI ESNAFI DERTLİ

 

 

Pazarcılar vatandaşın alım gücünün daralması nedeniyle satış yapamamaktan yakınırken, vatandaşlar da sebze-meyve başta olmak üzere tüm ürünlerde ciddi oranda fiyat artışı yaşandığına dikkat çekti. Geçen yıl bir fileyi doldurdukları parayla bu yıl filenin yarısının bile dolmadığını anlatan vatandaşlar, “Her şey zamlanıyor. Zamlar 6 ayda ya da yılda bir olmuyor. Tezgâhlardaki etiketler her hafta değişiyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyet ilçede esnaf ziyareti gerçekleştirdikten sonra ilçeye bağla Bademdere köyünü de ziyaret etti.

 

 

CİDDİ VERİM KAYBI OLACAK

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz günlerde yaşanan don olayı ve dolu yağışının her iki üründe de ciddi verim kaybına yol açtığını belirtti. Gürer, “Elma ve kiraz üretiminin en yoğun olduğu ilçelerimizden biri olan Çamardı’nda yaşanan don ve dolu yağışının ürünlerde ciddi oranda verim kaybı oluşturacağı görülüyor. Bu konuda hasar tespiti yapılırken, sadece ÇKS’ye kayıtlı ya da TARSİM’e kayıtlı üreticilerin değil, hasar gören tüm üreticilerin zararının karşılanması için girişimde bulunulmalıdır. Çünkü çok sayıda üretici farklı sebeplerden dolayı ÇKS’ye kayıtlı değil. ÇKS kaydı olmadığı için de TARSİM sigortası yaptıramamış” diye konuştu.

 

 

GÖLETLER SU TUTMUYOR

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kuraklığın yanı sıra bazı bölgelerdeki göletlerin su kaçırma sorununun halen devam ettiğine de dikkat çekerek, “Köylüler göletlerde yaşanan sorun için defalarca kez DSİ’ye ve diğer ilgili kurumlara müracaat ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirtiyor. Köylerde yaşanan su sorunu için köylüler ne yazık ki yeterli destek bulamıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

YEM FİYATLARI ARTIYOR, BESİCİ ZORDA

 

 

Gürer, hayvancılık yapan üreticilerin yaşadığı en önemli sorunların başında yem fiyatlarına gelen zamlar olduğuna da vurgu yaparak, “Yem fiyatlarına bir yıl içinde gelen zam yemin fiyatını neredeyse iki katına çıkardı. Ancak üreticinin ne sütü ne de eti aynı oranda değer kazanmadı. Bu nedenle hayvan üreticileri ciddi manada girdi maliyetlerinin sürekli artmasından şikâyet ediyor” şeklinde konuştu. CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer yem alan bir besicinin anlattıklarını da dinledi. Besicilik yapan vatandaş, “Yem fiyatları o kadar arttı ki baş edemez olduk. Hayvancılık yapılamaz hale getirdiler. Aydan aya yem parası ödüyorum. Yemciye 20 bin lira borcum var. Ben bittim. Bu işler çözülsün. Hayvanları beslemek yerine kesiyoruz” dedi.