CHP’li Gürer: Eşit koşullarda bir seçim olmadı!

CHP’li Gürer: Eşit koşullarda bir seçim olmadı!
31 Mayıs 2023 10:30

Niğde ilinde yapılan genel seçim sonuçlarına göre 3.ncü kez CHP Niğde Milletvekili seçilen Ömer Fethi Gürer TBMM kayıt yaptırdı.

 

 

Niğde ilinde yapılan 27.nci dönem seçimde 42.500 oy alan ve %20.2 oranında oy oranı ile milletvekili seçilen Gürer 28.dönem milletvekili seçiminde de oylarını artırdı. Son yapılan yerel seçimlerde CHP 6 belediye Başkanı 2 ye düşerken merkez ilçede il genel Meclis üyesi dahi seçilememişti. İl Genel Meclisi için Niğde il genelinde CHP olarak 35.909 oy almıştı. Oy oranımız %17.17 gerileyerek 3.ncü parti olmuştu. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde ise CHP oyu 55.055 çıkarken oy oranı %24.1 çıktı ve CHP Niğde’de en yüksek oy oranına erişti. Millet İttifakı diğer Partisi İyi Parti ise %12.2 oranında oy alırken CHP Niğde’de aldığı oyla 2.nci parti konumuna erişti.

Niğde’den üçüncü kez milletvekili seçilen CHP’li Ömer Fethi Gürer, yayımladığı teşekkür mesajında, Meclis’te ülkemizin ve Niğde’nin sesi olmaya devam edeceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilli seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

NİĞDE’NİN MECLİS’TEKİ GÜR SESİ…

 

 

26. ve 27. Dönemde, ülke ve Niğde gündemine dair tüm sorunları, Meclis’te gündeme getirme gayreti içinde olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu süre içinde 10 binin üzerinde soru önergesi verip, sorunların takipçisi oldum. Niğde’mizde ve ülke genelinde yaşanan sorunları içeren 552 Meclis Araştırma Önergesi hazırlayıp, TBMM Başkanlığına sunduk. 518 Kanun Teklifi hazırladım. TBMM Genel Kurullarında her fırsatta söz alarak ilimizin ve ülkemizin sorunlarına dikkat çektim. Aynı şekilde farklı komisyonlarda da yurttaşlarımızın yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerimize ilişkin toplamda 450 üzerinde konuşma yaptım. Yüzlerce basın toplantısı, basın açıklamaları ile hemşerilerimizin sesi olmaya özen gösterdim. Çok sayıda TV programına katılarak hem ülkemizde yaşanan ciddi sorunları gündeme getirip çözüm önerilerimizi anlattık hem de Niğde’mizde yurttaşlarımızın sorun ve taleplerini gündeme getirdik” dedi.

 

 

YİNE KÖY KÖY GEZECEĞİM…

 

 

26. ve 27. Dönemde olduğu gibi 28. Dönemde de Meclis’te Niğde’nin ve tüm yurttaşların sesi olmayı sürdüreceğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İl il, ilçe ilçe, belde belde, köy köy gezerek, tüm yurttaşlarımıza ulaşmaya; onların sorunlarını ve taleplerini, Meclis’te gündeme getirmeye, çözüm önerilerini ortaya koymaya ve sorunların takipçisi olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

 

 

SONSUZ TEŞEKKÜRLER

 

 

Her dönem bir öncekinden daha fazla oy oranı elde ederek, üçüncü kez Niğde milletvekili seçilen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Büyük teveccüh göstererek, üçüncü kez Niğde’mizi Meclis’te temsil etme hakkını elde etmemizi sağlayan ve bizlere bu gücü veren vefakar Niğde halkımıza ve tüm yurttaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç durmadan yorulmadan çalışan Örgüt emekçilerimize, yöneticilerimize ,kadın ve gençlere , destek veren farklı siyasi partiler yönetici ve üyelerine, sandık görevlilerimize, müşahitlerimize ve avukatlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesajında, Cumhurbaşkanlığı seçimi süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olması için elinden gelen gayreti gösteren tüm yurttaşlara ve Millet İttifakına mensup siyasi partilerin tüm teşkilatlarına teşekkür eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Siyasette dürüstlüğün timsali olan, kimseyi ötekileştirmeyen, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, hak, adalet ve demokrasi mücadelesinin önderi Sayın Genel Başkanımızın yanında olmayı sürdüreceğiz, İkinci tur seçimde de Niğde olarak desteğimiz artsa da yurt dışı oyları ve sonradan ülkemize gelen mültecilere verilen vatandaşlık ile seçim sonuçları olumsuz sonuçlandı. Ülkemizde doğan yaşayan bu ülke yurttaşları ile seçim yapılmış olsa idi sonuçlar farklı olacaktı. Eşit koşullarda bir seçim gerçekleşmedi. Devlet tüm olanakları iktidar partisi lehine kullanıldı. Bakanlar adeta devlet olanakları AKP için seferber etti. Zor şartlara rağmen Sn. Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimlerde çok yüksek bir oy oranına erdi. Sorunlar unutturulup yalanlar ile yurttaş kafası karıştırıldı. Yokluk ve yoksulluk geçici unutturuldu. Eşit koşullarda bir seçim olmadı. Halk için bu süreçte de mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.