CHP’li Gürer: Ekmek kuyruğundaki vatandaşa Togg seyrettiriliyor!

CHP’li Gürer: Ekmek kuyruğundaki vatandaşa Togg seyrettiriliyor!
24 Mayıs 2023 10:39

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için başlattıkları çalışmaları yoğun bir tempoyla sürdürdüklerini belirtti.

 

 

Niğde’yi adım adım gezerek, 28. Mayıs’ta yapılacak seçimlere hazırlanan Millet İttifakına mensup siyasi partiler, son olarak Ulukışla ve Bor ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile birlikte Millet İttifakı heyetinde, CHP il ve İlçe teşkilatları, 28. Dönem milletvekili adayları, gençlik ve kadın kolları yöneticilerinin yanısıra, İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisinin il ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu.

Ulukışla ve Bor ilçe merkezinde esnaf ziyareti yapan heyet, daha sonra ilçeye bağlı köylerde çalışmalarını sürdürdü.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla, Bor ve Beyağıl köyünde kahve konuşmalarında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, AKP iktidarını eleştirdi, 28 Mayıs’ta Millet İttifakının adayı Kılıçdaroğlu’na destek istedi.

 

 

AKP ŞOV PEŞİNDE

 

 

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Türkiye’de sorunların da çığ gibi büyüdüğüne dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,

 

 

Niğde’ye getirilip ilçelerde gezdirilen Togg yapılmasından memnuniyet duyduklarını ancak vatandaşın bunu seyretmek yerine ekonomik koşullarının iyileşip alabilecek duruma ermesini istediklerini ifade etti. Bizi AKP’den ayıran onların seyrettirdiğini biz vatandaş alabilecek duruma ersin diye uğraşıyoruz” dedi. Togg gösterisi yapıldığı Ulukışla ilçesinde belediye halk ekmek kuyruğuna işaret eden Gürer fırına göre ucuz diye ekmek kuyruğunda ekmek bekleyen vatandaş Togg seyrettirilip seçimde oy alınmaya çalışıldığı dünyada başka ülke var mı? Bilmiyorum ama Niğde’de biz bunu yaşıyoruz. AKP şov ile gerçeklerin görülmesini engellemenin derdinde. Satılan kamu fabrikaları, limanlar,elektrik santralleri unutturulup İlçe köy Niğde’de Togg gezdirilmesi sürüyor. Birden çok yalan ve montajla ile oy devşiren siyaset zihniyetinin bir yalanı da CHP Togg karşı olduğu yalanı, CHP Togg yapılmasına karşı değil destekliyor. AKP’den farkımız niye yapıldı diye değil CHP olarak tüm vatandaşında bu otomobili alacak geliri olsun istiyoruz. Bakılan değil satın alınabilen araç oksun. AKP zihniyetinden farkımız bu. Onların seyrettirdiğini biz vatandaş alabilecek güce ersin istiyoruz onun içinde bu ekonomik çöküntülü süreçten ülkeyi çıkarması için Kemal Kılıçdaroğlu desteklenmesi gerektiğini anlatıyoruz ” diye konuştu.

 

 

 

 

TARIMDA SORUN

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmalarda ülkede yaşanan ekonomik sorunlara da değindi. Tarımda sorunların derinleştiğini belirtti. Gürer ”tarımda kendi kendine yeten ender ülkelerden biriydik; AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle ithal etmediğimiz gıda ürünü nerede ise kalmadı.. Ekonomide gelinen nokta ise ülkenin büyük bir bölümünün açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmesi oldu. Vatandaşın alım gücü daraldı, pazara giden vatandaş filenin yarısını bile dolduramadan geri dönüyor. En büyük para birimiz 200 TL ile bir kilo et alınamıyor. Çarşı pazar market gezen vatandaş zorunlu ihtiyaçlarını gramla alıyor. Yaşamımız daraldı. Evlerde huzur kalmadı . Toplumsal olaylardaki olumsuzluklar hat safhaya ulaştı. Boşanmalar arttı. Konu komşu ilişkisi bozuldu. Uyuşturucu kullanımı on yaşında çocuklara kadar düştü. Kadın Cinayetleri, şiddet ve intihar olaylarındaki artış gelecek için kaygı verici boyutlara ulaştı, Mülteci sorunu ilçelere kadar hissedilir oldu. Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilmesi ile yokluk yoksullukla mücadele öncelikli olacak ve tüm mülteciler iki yılda ülkelerine gönderilecek ve herkesimin sorunlarına çözüm üretilecek ”ifadelerini kullandı.

 

 

EMEKLİ GEÇİNEMİYOR

 

 

Ekonominin düze çıkması, toplumsal yaşamın ve refah seviyesinin artması için Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve talip olduğunu anlatan Gürer, “Sorunları da çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz. Millet İttifakı adayı, Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında ülkemizde tüm sorunları teke teker çözülecek, çiftçi ektiğinin karşılığını, işçi emeğinin karışlığını ,esnaf kapısını açtığı işyerinde yaptığı işin karşılığını ve emekli Sosyal devlet anlayışı gereği hakkettiğini fazlasıyla alacak. Çalışma yaşamındaki sorunlar çözülecek. Emekli bayramsa 15 bin lira hesabına yatacak. Emekli maaşı büyük kentlerde ev kirasını karşılamıyor. Açlık sınırı altında gelir ile yaşamaya çalışıyor. Gençler ve kadınlarında sorunları var onlarında mutlu bir yaşam haklarıdır” şeklinde konuştu.