CHP’li Gürer: AKP dar gelirlilere pandemi döneminde de zulmediyor

CHP’li Gürer: AKP dar gelirlilere pandemi döneminde de zulmediyor
30 Nisan 2021 10:41

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin pandemi döneminde de emekliyi, işçiyi, çiftçiyi, esnafı unuttuğunu belirterek, “Tüm dar gelirlilere AKP iktidarında adeta zulmedilmektedir. Mağdur kesimlerin mağduriyeti giderilmelidir” dedi.

 

 

EMEKLİ, ESNAF, ÇİFTÇİ, İŞÇİ, İŞSİZ…

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, emeklilerin beklentileri, pandemi döneminde esnafın, çiftçinin ve diğer dar gelirlilerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

 

 

1500 LİRA BEKLERKEN 1100 LİRA AÇIKLANDI

 

 

Emeklilere dini bayramlarda verilen bayram ikramiyelerinin 1000 liradan 1100 liraya çıkarıldığını anımsatan Gürer, “Emeklilerin bayram ikramiyesi, 1.500 lira olması beklenirken 1.100 lira olarak açıklanmıştır, “enflasyon oranında artış” sözü yine boşlukta kalmıştır. Pandemi döneminde emekliye ciddi eziyet çektirilmiştir” diye konuştu.

 

 

MAĞDUR OLANLAR İÇİN DESTEK PAKETİ AÇIKLANMALI

 

 

Pandemide geç de olsa tam kapanma kararı virüs zirve yapınca alınabildiğini işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sosyal devlet kapanma sürecinde tüm esnaf ve çalışanların hak kaybını karşılamalıdır. AKP iktidarı acilen işsiz kalan ve işini kaybeden, mağdur olanların kayıplarını karşılayacağı bir paket açıklamalıdır. İşsiz kalan, iş yeri kapanan, kredi ve kart borcu olan, sigorta, vergi borcunu ödeyemeyen, kira, elektrik, doğal gaz faturasını karşılayamayan her kesime destek verilmelidir” şeklinde konuştu.

 

 

AKP ÇİFTÇİYİ DE ESNAFI DA EMEKLİYİ DE UNUTTU…

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin pandemi döneminde çiftçiyi de unuttuğuna dikkat çekerek, “ İthalatçı kafa her gün zam, zam, zamla vatandaşı perişan etmektedir. Emekli, işçi, işsiz, memur, çiftçi, besici, engelli, esnaf, çocuk, kadın ve tüm dar gelirlilere AKP iktidarında âdeta zulmedilmektedir. Mağdur kesimlerin mağduriyetlerini gidermek şarttır” ifadelerini kullandı.