CHP’li Günaydın: ‘Böcek arayan güvenilir şirket arıyoruz.’

CHP’li Günaydın: ‘Böcek arayan güvenilir şirket arıyoruz.’
14 Ağustos 2013 19:07

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Çanakkale’de parti binasını ziyaretinde yaptığı açıklamada, evinde yaşanan hırsızlık olayının ardından, polis ve jandarmaya güvenmedikleri için böcek araması yapan güvenilir bir firma arayışında olduklarını kaydetti. Günaydın, bulunan böceklerle ilgili de “Önemli olan dinleyen kulağı kesmektir. Yoksa bir böcek bulunur yerine başkası konulur” dedi.

Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği 50’nci Uluslararası Troia Festivali kapsamında bir panele katılmak üzere kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın’ın ilk durağı parti binası oldu. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan ile Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ile çok sayıda partilinin karşıladığı Günaydın, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

MISIR’DAKİ SALDIRIYI KINADI

Türkiye’nin hem iç politika, hem de dış politika alanında kaygı verici gelişmeler yaşadığını ileri süren CHP’li Günaydın, Mısır’da silahsız göstericilerin üzerine ateş açılmak suretiyle çok sayıda insanın ölümüne yol açan gelişmeleri nefretle kınadıklarını kaydetti. Günaydın, “CHP olarak, hangi iktidar olursa olsun masum insanların üzerine gaz bombaları, plastik ve gerçek mermilerle giden dikta yönetimlerini aynı şiddetle kınadığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Türkiye’de kendi ülkesinde, gençlerimizi öldüren, faillerini saklayan, palalı saldırganların tutuklama kararlarını kaldıran, Danıştay cinayetinin kilit noktasında bulunan kişiyi beraat ettiren bir yönetimin Mısır’daki gelişmelere karşı tutumunu çifte standartlı olarak buluyoruz” dedi.

PİLOTLARIN KAÇIRILMASINA DEĞİNDİ

Lübnan’da iki Türk pilotun kaçırılmasıyla ilgili olarak Günaydın, “Sıfır sorun politikasıyla başlayanların bugün Türkiye ve dünyanın herhangi bir bölgesinde yurttaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atar gelişmeleri yaratmış olmasını tüm sağlıklı, nitelikli izleyebilen gözlerin fark ettiğini umuyoruz. Eğer siz Suriye’nin içişlerine karışır, Suriye’de insan öldürüp canlı yayınlar eşliğinde ciğerini çıkartıp yiyenlerin taraftarı olursanız, onların işledikleri cinayetlerin, onların yaptıkları kaçırmaların hesabını da dünyanın bütün ülkelerinde bizim masum yurttaşlarımızdan ve görevlilerimizden sorulmasına neden olursunuz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ KARNESİNE KARA BİR LEKE

CHP’li yöneticilere yönelik izleme ve fişleme konularına da değinen Günaydın, Günlerdir CHP yöneticilerinin evlerine giriliyor, belgeler alınıyor ve nihayetinde de fişleme belgeleri ortaya çıktı. MİT, ‘Bu belgeler bize ait değildir’ diye açıklama yaptı. Ben MİT’in ‘Evet, fişlemeyi biz yaptık’ diye bir açıklama yapmasını zaten beklemiyordum. Şu çok açıktır, böyle bir fişleme varsa bunu ya MİT yapmıştır, ya da başkası yaptıysa ortaya çıkartmak siyasi iradenin en temel görevidir. Geçmişte Genel Başkanımıza, MHP’nin yöneticilerine ve bizim yöneticilerimize yönelik bu tür eylemler, yani siyasi amaçlı istihbari faaliyetler ve bunun üzerinden yürütülen operasyonlar, bunlarla siyaseti dizayn etme çabalarının bir sonuç vermediğinden iktidar ders almamışa benziyor. Bir yerlerde tatil yaptığı söylenilen Başbakan’ın, ana muhalefet partisinin Genel Başkanı dinlenir, izlenir ve fişlenirken bu konuda bir tek açıklama yapamaması Türkiye’nin demokrasi karnesine kara bir leke olarak geçmiştir. Gerçi şunun altını çizelim. CHP’nin Genel Başkanı’na, “Aldığın nefesi biliyorum’ diyen bir iktidarın, ya da, “Bu mahkemeleri kötülemeyin, gelecekte siz bu mahkemelerin karşısında olacaksınız’ diyen bir iktidarın demokrasi adına sağlıklı ve ilkeli bir tutum almasını biz zaten beklemiyoruz. CHP bu süreci deşifre etmeyi bir temel görev sayıyor. Ama bunun hesabını sonuna kadar sorma kararlılığı içinde olduğunu da kamuoyuna not ettiriyor. Biz karanlık iktidar ortaklarından karanlık senaryoları açıklığa kavuşturmalarını beklemiyoruz. Tıpkı Ergenekon sürecinin çeteleri aklayıcı ve aydınları mahkum edici tutumu sürdüğü gibi AKP iktidarının da giderek demokrasimizi bir bataklığa doğru çektiğini hep beraber izliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNAYDIN, “GÜVENİLİR BÖCEK ARAYAN ŞİRKET ARIYORUZ”

Bir gazetecinin, evindeki hırsızlık olayını sorması üzerine Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, “Benim evime giren insanların ortalıkta değerli eşyalar dururken bir kısmını alıp, bir kısmını almaması, çalışma odama özel ilgi göstermesi, oradan iki çantaya yakın belge toplayıp gitmesi, fotoğraf makinesinin içindeki filmi çıkartıp gitmesi, bu işin basit bir hırsızlık olmadığını gösteriyor. İçişleri Bakanı olaydan hemen bir saat sonra beni arayıp bilgileri aldığını, ilgili makamları harekete geçirdiğini ve olayı aydınlatacaklarını söyledi. İçişleri Bakanı’nın olaydan bir saat sonra böyle bir telefon açmasını memnuniyetle karşılıyorum. Umarım soruşturma bu ciddiyette devam eder. Çünkü kişisel olarak girilen bizim evimiz değildir, aslında demokrasi tarihi açısından bakıldığında insanlara siyaset yapma olanağı tanımayan bir anlayışın tezahürüdür. Olay geçen pazar günü tespit edildi. Şu gün itibariyle herhangi bir somut gelişme olmadı. Olan gelişmeyi söyleyeyim ben. Evimizde kapımızı değiştirdik, şimdi güvenilir böcek araması yapan şirket arıyoruz. Ne kötü ki bu alanda polis ve jandarmanın evimde böcek araması yapması beni rahatlattırmayacak. Güvenilir şirket arıyoruz lafı dahi Türkiye’nin geldiği noktayı bize göstermektedir. Biz kişisel kaygıları olan insanlar değiliz. Yıllardır takip edildiğimizin, dinlendiğimizin farkındayız. Buna göre siyasetimizi aynı kararlılıkla ve etkinleştirerek devam ettiriyoruz. Ancak bu olayın aydınlatılması Türkiye’nin siyasetinin kirlilikten arındırılması açısından önemlidir. Buna yönelik bir umut taşımıyorum. Çünkü bundan önceki olaylardan hangisi aydınlatıldı ki bu aydınlatılsın” dedi.

GÜNAYDIN, “HEPİMİZ BÖCEK TAŞIYORUZ”

CHP’li Günaydın, partisinin Maltepe ilçe binasında böcek bulunmasıyla ilgili olarak ise, “Biz zaten tüm illerimizin, ilçelerimizin, genel merkezimizin, hatta meclisteki odalarımızın düzenli olarak kontrolünü yaptırmak zorundayız. Ama diyelim ki bu ortamda olabilecek böcekleri tespit ettik ve imha ettik. Soru şu. Cep telefonlarımız yanımızda mı? Hepimiz böcek taşıyoruz. Dolayısıyla bu meseleyi çok abartmamak ve yürüyüp gitmek lazım. Yürüyüp gitmek lazım ki, bu iktidarı devirmek ve değiştirmek lazım. Hangi dönemde ve hangi ülkede milletvekilleri 24 saat dinlenildiğinden emin olarak siyaset yapıyor. Biz MYK’da aldığımız kararları kamuoyuna açıklanmadan bazı yerlerde duyuyoruz, Başbakan’ın açıklamalarından tespit ediyoruz. Bunlar nasıl duyuluyor sanıyorsunuz. Dolayısıyla gerekli önlemleri alacağız, teknik çalışmaları yapacağız ama önemli olan bu memleketteki uzun kulakları kesmektir. Çünkü uzun kulaklar varlığını devam ettirdiği sürece bir böceği bulursunuz, bir başkası, bir başka yere böcek yerleştirir” diye konuştu.