CHP’li Günaydın: Belediyeleri dedikodular üzerinden değerlendirmek ahlaklı değil

CHP’li Günaydın: Belediyeleri dedikodular üzerinden değerlendirmek ahlaklı değil
14 Eylül 2013 09:54

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Belediyeleri kasıtla çıkarılan dedikodular üzerinden, şehir efsaneleri üzerinden değerlendirmenin bilimsel ve sol ahlaka yakışır bir durumu yoktur” dedi.

 

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre Günaydın, Çankaya Belediyesi Kent Konseyince düzenlenen “Yeni Toplumcu Belediyecilik” sempozyumuna katılarak bir konuşma yaptı. Büyükşehir Yasasına değinerek, yasayla uluslararası sözleşmelerin ihlal edildiğini ifade eden Günaydın, CHP’nin yasayı iptal istemini Anayasa Mahkemesinin reddettiğini de anımsattı. Kararının tarihe, hukuk fakültesinin ders kitaplarına “skandal” olarak geçeceğini savunan Günaydın, bunun hesabını uygun yöntemlerle sonuna kadar soracaklarını ifade etti.

 

Yeni toplumcu belediyecilik başlığı altında bir çalışma yaptıklarını dile getiren Günaydın, şunları kaydetti:
“Başarılı belediyeciliğin kriterleri, ölçütleri olmalı. Buna göre değerlendirmeliyiz. Belediyeleri dedikodular üzerinden, kasıtla çıkarılan dedikodular üzerinden, şehir efsaneleri üzerinden değerlendirmenin bilimsel ve sol ahlaka yakışır bir durumu yoktur. Şehir efsaneleriyle belediyeleri değerlendirmiyoruz biz. O halka yakın, o halka uzak, ona ulaşılıyor, ona ulaşılmıyor, evet bütün bunlar ölçüttür ama esas olan parayı nasıl kullanıyorsunuz, dürüst ahlaklı ve solcu bir belediyecilik yapabiliyor musunuz, bütün mesele budur.”