CHP'li Güler: AKP terör şantajıyla anayasa yapıyor

CHP'li Güler: AKP terör şantajıyla anayasa yapıyor
11 Nisan 2013 09:40

Meclis’te ocak ayında “Türk ulusuyla Kürt milliyetini bana, eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz” sözleriyle dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ak Parti Hükümet’in çözüm sürecinin, terör şantajıyla anayasayı değiştirmek olduğunu iddia etti.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Hükümet’in yürüttüğü çözüm sürecini eleştirerek, Ak Parti ve BDP’nin başkanlık sistemi için birlikte hareket ettiklerini öne sürdü. Güler, “Bu, AKP ve PKK anayasasıdır. Barış süreci denilen süreç, terör şantajıyla anayasayı değiştirme sürecidir. Bu süreçte barış değil Türkiye’yi çözme amacı var. Bunu herkesin çok net görmesi lazım. Biz tüm kalbimizle bu akan kanın durmasını istiyoruz. Ne yazık ki sözkonusu süreç buna hizmet etmekten çok uzak. Bu süreç anayasa değişikliğini hedefliyor. Anayasa’dan Türk ulusunu silme amacına kilitlenmiş durumdalar. Böylece hem yurtiçinde hem de tüm Ortadoğu bölgesinde büyük kargaşanın kapısını açıyorlar. Bizim görevimiz uyarmak. Barış deyip tüm komşu ülkeleri savaş ateşine atmalarına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

‘EYALET SİSTEMİ GETİRİLECEK’

CHP İzmir Milletvekili Güler, Türk bayrağının adını Türkiye bayrağı haline getirmeye çalışanların, kamu kurumlarından T.C.’yi kaldıranların ülkenin hafızasını silmeyi amaçladığını ileri sürdü. Süreç gerçekten barış süreci ise kamuoyunda kutuplaşmanın olmaması gerektiğini kaydeden Güler, şunları söyledi:

 

“Bu terörü şantaj aracı olarak kullanıp baskı altında anayasa değişikliği yapma süreci. Bu sürecin barışla ilgili olmadığını gösteriyor. BDP başkanlık sistemine ‘Evet’ diyor. Abdullah Öcalan, ‘Tayyip Bey’i başkanlık için destekleyeceğiz’ açıklaması yaptı. Başkanlık sistemi eyalet gerektirir ama AKP bu konuyu suskunlukla geçiştiriyor. BDP kendi teklifinde eyalet sistemi öneriyor. İkisi açık işbirliği halindedirler. Bölge idareleri adını verdi önerisine, bu eyalet değil görüntüsü yaratmaya çalışıyor ama Anayasa teklifinde bölge idarelerine yasa yapma yetkisi tanıyor. Yasa yapan idare, eyalet sistemi birimi demektir. Süreç barış süreci değil, biz gerçekten barışı getirecek yollar önerdik. Başbakan bunların hepsini reddetti.”