CHP’li Gök’ten Bakan Koca’ya ‘Ali Edizer’ soruları!

CHP’li Gök’ten Bakan Koca’ya ‘Ali Edizer’ soruları!
12 Ekim 2020 09:58

Medeni kanunu hedef alıp çok eşliliği savunan, sosyal medya paylaşımları ile tepki çeken eski GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’in kadrosu, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önerisiyle, Ankara Güdül Devlet Hastanesi’ne gönderilmişti. Ardından da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatıyla Edizer’e tabiplik görevinden el çektirildi.

 

 

CHP Ankara milletvekili Levent Gök Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:

 

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi(GATA) bünyesinde Başhekim Yardımcılığı görevini yürüten Ali Edizer önceki Başbakanlardan Mesut Yılmaz hakkındaki yakışıksız söylemleri, Laik Cumhuriyete ve Medeni Kanuna aykırı olarak çok eşliliği öven sosyal medya paylaşımları yaptığı için bulunduğu görevden alınmıştır. GATA’da sözleşmesi feshedilen Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde doktor olarak göreve başlatıldıktan sonra tabiplikten el çektirildiğine ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmıştır.

 
Ali Edizer devlet memuriyeti disiplininden uzak, doktorluk etiğine ve kanunlara aykırı davranış ve söylemleri sebebiyle hiçbir devlet kurum ve kuruluşunda görev alması uygun olmayan bir kişi olarak kamuoyundan büyük bir tepki görmüştür. GATA’da sözleşmesi feshedilen Edizer’in hangi sebepler ile başka bir devlet hastanesinde göreve başlatıldığı merak edilmekte, bu şahsın Güdül Devlet Hastanesi’nde göreve başlatıldığının öğrenilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı’nın hangi mevzuata dayanarak Ali Edizer’e tabiplikten el çektirdiği bilinmemektedir. Sürecin bütün yönleriyle halkımıza açıklanması beklenmekte, yaşanan hadisenin devlet ciddiyetine uygun bir yöntemle kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir sonuca erdirilmesi gerekmektedir.

 
Bu bilgiler ışığında:
1. Uygunsuz söylem ve davranışları sebebiyle Ali Edizer hakkında başlatılan soruşturma veya soruşturmaların içeriklerini açıklar mısınız?
2. Uygunsuz söylem ve davranışları sebebiyle Ali Edizer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Bulunulduysa sözü geçen suç duyurusunun içeriğini açıklar mısınız?
3. Uygunsuz söylem ve davranışları sebebiyle GATA’da sözleşmesi feshedilen Ali Edizer neden başka bir devlet hastanesinde göreve başlatılmıştır?
4. Ali Edizer Güdül Devlet Hastanesi’nde göreve başlatıldıktan sonra hangi mevzuata dayanılarak tabiplikten el çektirilmiştir?
5. Ali Edizer’in Sağlık Bakanlığı bünyesinde göreve başladıktan sonra yürüttüğü görevleri kronolojik sırası ile açıklar mısınız?