CHP’li Gök sordu, Bakanlık yanıtladı!

CHP’li Gök sordu, Bakanlık yanıtladı!
28 Ekim 2021 08:01

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, 10 Ağustos 2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Orman Genel Müdürlüğü(OGM) bünyesinde Uluslararası Norm ve Standartlara Uygun Ulusal Orman Envanterinin bulunmadığını ifade etmiş, orman yangınları ile mücadelede ve kaybedilen orman arazilerinin yeniden ağaçlandırılmasında sözü geçen envanterin gerekliliğine dikkat çekti.

 

 

Uluslararası Norm ve Standartlara Uygun Ulusal Orman Envanterinin hazırlanmasına 2016 yılında başlandığını belirten GÖK, Ulusal Orman Envanterinin akıbetine ve yangınlarda kaybettiğimiz orman arazilerinin yeniden ağaçlandırılması çalışmalarına ilişkin sorular yöneltti.

 
21 Ekim 2021 tarihinde soru önergesine cevap veren Bakanlık, Ulusal Orman Envanterinin hazırlanmasına 2016 yılında başlandığını teyit ederek pilot bölgelerde yürütülen çalışmalara ilişkin detayları paylaştı.

 

 

2021 yılında Türkiye’ye atılan noktalarda arazi çalışmalarının yaptırılmasına başlandığının açıklandığı önerge cevabında Tarım ve Orman Bakanlığı 5 yılın sonunda Ulusal Orman Envanterinin ilk dönüşünün tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

CHP Ankara milletvekili Levent Gök, şunları kaydeti:
“Ulusal Orman Envanteri konusunda çalışmalarımız hızla devam etmektedir.” şeklinde bir açıklamada bulunan Bakanlığın 2016 yılında başlanan envanter çalışmalarının sonuca ulaştırılması için 2026 yılını hedef göstermesi trajikomik bir durumdur.

 

 

Ulusal ormancılık politikalarının belirlenmesi ve orman kaynaklarının kullanımın ulusal düzeyde planlanabilmesine olanak sağlayan Ulusal Orman Envanterinin bulunmaması ve 10 yıllık bir çalışma sonucu hazırlanacağının ifade edilmesi Türkiye’nin herhangi bir orman ve ormancılık politikasının bulunmadığını, ormanlarımızın kaderine terk edildiğini açıkça ortaya koymaktadır.

 

 

Bu süreçte kaybettiğimiz ve kaybedeceğimiz her bir ağacın sorumluluğu siyasi iktidara aittir.”