CHP’li Gök, muhtarlar için aşı önceliği istedi!

CHP’li Gök, muhtarlar için aşı önceliği istedi!
7 Nisan 2021 10:22

Koronavirüs salgınında hasta olsun olmasın halkla yakın temasta bulunan muhtarlara da aşı sıralamasında öncelik verilmesini isteyen CHP Ankara milletvekili Levent Gök konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

 

 

Gök önergesinde şunları kaydetti:

 

 

Nüfus yoğunluğu ülkemizin kimi bölgelerinde orta ölçekli ilçelerden daha yüksek olan mahallelerimizin yönetiminden sorumlu olan muhtarlarımız bütün imkansızlıklara ve salgın koşullarının getirdiği zorluklara rağmen özverili çalışmalarını sürdürmektedirler.

 

Covid-19 salgının ülkemizde görülmeye başlanmasının ardından görev yaptıkları yerleşim birimlerinde pandemiye karşı mücadelede etkin görev yapan, yurttaşlarımızın bu süreçteki ihtiyaçlarının giderilmesi için insanüstü çaba sarf eden muhtarlarımız görevlerinin doğası gereği çok sayıda insan ile temas kurmak zorundadır.

 

Bulaşıcılığı oldukça yüksek olan ve geçirdiği mutasyonlar ile daha da tehlikeli hale gelen yeni tip korona virüse karşı önlemlere uymalarına rağmen virüs bulaşına maruz kalan muhtarlarımızın bu salgına karşı korunması için aşılamada önceliğe alınmaları şarttır.

 

Demokrasinin ve kamu yönetiminin birinci basamağında yer alan muhtarlarımız bu süreçte yalnız bırakılmakta, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden muhtarlarımızın sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Muhtarlarımızın hızla aşılanmasının sağlanması için gerekli adımların atılarak aşı takvimlerinin ivedilikle hazırlanması beklenmektedir.

 
Bu bilgiler ışığında:

 
1. Yüksek virüs riski altında çalışan muhtarlarımızın aşılanmasına ne zaman başlanacaktır?
2. Görevleri gereği çok sayıda insan ile temas halinde çalışma sürdüren muhtarlarımızın aşılamada öncelikli grup olarak belirlenmemesinin sebepleri nelerdir?

3. Covid-19 salgını süresince muhtarlarımıza sağlanan maske ve dezenfektan miktarlarını illerimize göre açıklar mısınız?
4. Covid-19 salgını süresince virüs bulaşına maruz kalan ve yeni tip korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden muhtarlarımızın sayısını görev yaptıkları illere göre açıklar mısınız?