CHP’li Gök: Milli Eğitim Şurası için 7 yıl beklenmesini 2 yıldır süren salgına bağlayan Bakanlık, Şura için yapılan harcamaları açıklamıyor!

CHP’li Gök: Milli Eğitim Şurası için 7 yıl beklenmesini 2 yıldır süren salgına bağlayan Bakanlık, Şura için yapılan harcamaları açıklamıyor!
6 Ocak 2022 10:10

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK 6 Aralık 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER’în yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 7 yıllık aranın ardından “Eğitimde Fırsat Eşitliği” başlığıyla toplanan Milli Eğitim Şurası’nın lüks bir otelde düzenlenmiş olmasına dikkat çekerek, dar bir zaman aralığında organize edilen toplantının içeriğinin eğitimin sorunlarını kapsamadığını ifade etti.

 

 

 

Şurada eğitim paydaşlarının yeterli katılım fırsatı bulamadığını belirten GÖK, eğitim politikalarının dar bir çerçeveye sıkıştırılmak istendiğinin altını çizmiştir. Önergede şuranın düzenlenmesi için 7 yıl beklenmesinin sebepleri sorgulayarak  Şura için yapılan harcamalara ve şuranın düzenlenme yöntemine ilişkin sorular yöneltti.

 

 

 

31 Aralık 2021 tarihinde CHP’li Gök’ün önergesine cevap veren Bakanlık, Covid-19 salgınına ilişkin tedbirlerin dikkate alınarak Şuranın 2021 yılında gerçekleştirildiğini belirterek, şura için yapılan harcamaları açıklamadı.

 

 

 

Şuranın geniş bir katılım ile gerçekleştiğini iddia eden Millî Eğitim Bakanlığı eğitim sendikalarından yalnızca birer temsilci davet edilmesine ilişkin bir cevap vermeyerek ilgili soruyu sendikaların davet edildiğine yönelik bir ifade ile geçiştirdi.
“2020 yılının Mart ayında Türkiye’de görülmeye başlanan Covid-19 salgını sebebiyle Şuranın düzenlenmesi için 7 yıl beklendiğine yönelik cevap tek kelime ile trajikomiktir.” diyen Gök, “Milli Eğitim’in sorunları dünden bugüne oluşmuş sorunlar olmamakla birlikte bir önceki Şuranın düzenlendiği 2014 yılından beri çözüme kavuşturulmayan sorunların 7 yılda bir düzenlenecek toplantılar ile giderilemeyeceği açıktır. Şura kapsamında düzenlenen etkinliklerin maliyetini de açıklamaktan kaçınan Bakanlık ülkemizin geleceğini gündelik kararlar ve günü kurtarmaya yönelik faaliyetler ile şekillendirmeye çalışmaktadır.” açıklamasını yaptı.