CHP’li Gök, kaldırılan Atatürk büstünü ve 10 milyon TL’lik tadilatı Meclis’e taşıdı!

CHP’li Gök, kaldırılan Atatürk büstünü ve 10 milyon TL’lik tadilatı Meclis’e taşıdı!
16 Şubat 2021 10:46

Ankara İller Bankası Macunköy Sosyal Tesislerinde 10 milyonluk ek bina yapımına ilişkin tadilatlarda, sosyal tesislerinin girişinde bulunan Atatürk büstü yerinden kaldırıldı.

 

 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara millevtekili Levent Gök, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hem kaldırılan Atatürk büstünü hem de 10 milyon TL’lik tadilatı sordu.

 

Gök şunları kaydetti:

 

İller Bankası Macunköy Sosyal Tesislerinde 10 Milyon Türk Lirası maliyet ile ek bina adı altında özel bir konuk evi yapılması ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ve salgın ortamında bir israf projesi olarak yargıya taşınmış, yapılan incelemelerde tesislerin girişindeki Atatürk büstünün kaldırıldığı tespit edilmiştir. Kamusal alanda kişiye özel bir yapı olarak inşasına başlanan yüksek maliyetli ek binanın kullanım amacı ve yönteminin ne olacağı bilinmemekte, Türkiye’deki kalkınma hamlelerinin bir ayağı olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle kurulan İller Bankası’nın tesislerinden Atatürk büstünün kaldırılmasının altında yatan sebeplerin açıklanması gerekmektedir. Kamu yararını gözetmekle sorumlu olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşları, ülkemizin kurucu değerleriyle barışık bir anlayışla faaliyetlerini sürdürmek zorundadır.
Bu bilgiler ışığında:

 
1. İller Bankası, Macunköy Sosyal Tesislerinde yapımına başlanan 10 Milyon TL maliyetli bina hangi ihtiyaçlar için inşa edilmektedir? Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ve salgın koşullarında bu denli yüksek maliyetli bir binanın inşasına başlanmasının sebeplerini açıklar mısınız?
2. İller Bankası, Macunköy Sosyal Tesislerinin girişinde bulunan Atatürk büstü neden kaldırılmıştır? Büstün yeniden yerine yerleştirileceği tarihi açıklar mısınız?