CHP’li Gök, hastalara muayene öncesi zorunlu ‘set’ aldırıldığı iddiasını Bakan Koca’ya sordu!

CHP’li Gök, hastalara muayene öncesi zorunlu ‘set’ aldırıldığı iddiasını Bakan Koca’ya sordu!
9 Aralık 2021 10:05

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne tedavi olmak için başvuran yurttaşlara muayene öncesi zorunlu set aldırıldığı iddia edildi. Diş hekimliği fakültesine tedavi için giden bir yurttaş, muayene için oturduğu koltuktan, tedavi seti almadığı için kaldırıldığını savundu. Hastane içinde satış ofisi kurulduğunu kaydeden yurttaş, şikâyetçi olduğu CİMER’den “Set alma zorunluluğu yok” yanıtını aldığını belirtti.

 

 

CHP Ankara milletvekili Levent Gök, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir soru önergesi verdi.

 

 

Gök şunları kaydetti:

 

 

 

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne tedavi olmak için başvuran yurttaşlarımıza muayene olabilmeleri için zorunlu tedavi seti aldırıldığı iddia edilmekte, tedavi seti almayan yurttaşlarımızın muayene koltuğundan kaldırıldığı ifade edilmektedir.

 

 

Konuya ilişkin CİMER’e yapılan başvuruya Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından verilen cevapta sözü geçen tedavi setlerinin alınmasının zorunlu olmadığının belirtilmesine rağmen yeniden alınan muayene randevularında hastalara tedavi setinin dayatıldığına yönelik şikayetler devam etmiştir.

 

 

Hastane içerisinde tedavi seti satışı için bir ofis kurulduğu bildirilirken tedavi seti satışlarının hangi usul ve mevzuata göre gerçekleştirildiği bilinmemektedir. Kamusal sağlık hizmeti veren üniversite hastanelerinde muayene için ihtiyaç duyulan ekipmanların yurttaşlarımızdan talep edilmesi kabul edilemez.
Bu bilgiler ışığında:
1. Üniversite hastanelerinde hastalara tedavi seti alımı dayatılmış mıdır? Sözü geçen uygulamanın yürütüldüğü hastaneleri açıklar mısınız?
2. Sözü geçen hastanede tedavi seti satışı için ofis kurulduğuna ilişkin iddiaların gerçeklik payı bulunmakta mıdır?
3. İddialar doğru ise yurttaşlarımızın bugüne kadar aldırılan tedavi setlerinin sayısını ve bu setlere ödenen ücretleri açıklar mısınız?
4. İddialar doğru ise üniversite hastaneleri hangi mevzuata dayanarak tedavi seti alımlarını yurttaşlarımıza dayatmıştır?
5. İddialara yönelik soruşturma açılmış mıdır? Soruşturma sonuçlarına istinaden hakkında işlem başlatılan yetkilileri açıklar mısınız?