CHP’li Gök: Halk yokluktan eşyalarını satıyor!

CHP’li Gök: Halk yokluktan eşyalarını satıyor!
17 Ekim 2021 07:58

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, 9 Nisan 2021 tarihinde Ticaret Bakanı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde halkımızın ekonomik kriz ve hayat pahalılığı altında ezildiğini belirterek, vatandaşların  geçimlerini sağlayabilmek için ev eşyalarını, kıyafetlerini ve özel eşyalarını internet üzerinden satışa çıkardığını ifade etti.

 

 

 

İktidarın ülkemizdeki işsizliğin ve yoksulluğun boyutlarını görmezden geldiğinin altını çizen GÖK, 2015 – 2021 döneminde internet üzerinden satışa çıkartılan 2. el ürünlere ilişkin istatistikler ile hanelerin gıda harcamaları hakkında sorular yöneltti.

 
6 Ekim 2021 tarihinde soru önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’nde ürün ve hane bazında veri tutulmadığını ifade ederek ürünlerin ikinci el olma durumuna ilişkin veri yer almadığını açıkladı.

 

Gök şunları kaydetti:

 

“Ticari dolaşımdaki ürünlerin takibinin yapılması ve tutulan istatistiklerin ışığında politikalar üretilmesi Bakanlığın asli görevlerinden bir tanesi olmasına rağmen Bakanlık internet üzerinden her gün pazarlanan binlerce ikinci el üründen bihaber durumdadır. 4 yıl önce hizmete açılmış olan Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’nde internetten satışı gerçekleştirilen ikinci el ürünlere ilişkin verilerin olmaması ve Ticaret Bakanlığı’nın hane bazında veri tutmaması iktidarın halkın gündeminden tamamen koptuğunu açıkça ortaya koymaktadır.”