CHP’li Gök: Ebeveynler çocuklarının kıyafetlerini, bebek arabalarını, ev eşyalarını satarak ek gelir elde etmeye çalışıyor!

CHP’li Gök: Ebeveynler çocuklarının kıyafetlerini, bebek arabalarını, ev eşyalarını satarak ek gelir elde etmeye çalışıyor!
10 Nisan 2021 11:26

Ekonomik kriz ve yoksulluk nedeniyle evindeki eşyaları internet üzerinden satmaya çalışan vatandaşlar Meclis gündemine geldi.

 

 

 

CHP Ankara milletvekili Levent Gök “Ebeveynler çocuklarının kıyafetlerini, bebek arabalarını, ev eşyalarını ve hatta özel eşyalarını dahi satarak ek gelir elde etmeye çalışmaktadır” diyerek Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

 

 

CHP’li Gök önergesinde şunları kaydetti:

 

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında halkımız yüksek enflasyonun getirdiği hayat pahalılığının altında ezilmekte, aileler temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için evlerindeki eşyaları internet ortamında satışa çıkartmaktadır. Türk-İş’in araştırmasına göre asgari ücretin 2.825 lira olduğu ülkemizde 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için öngörülen harcama miktarı 2.736 lira olarak hesaplanmaktadır. Ebeveynler çocuklarının kıyafetlerini, bebek arabalarını, ev eşyalarını ve hatta özel eşyalarını dahi satarak ek gelir elde etmeye çalışmaktadır. Türkiye’deki işsizliğin ve yoksulluğun boyutlarını görmezden gelen siyasi iktidarın toplumun gerçekleriyle yüzleşerek istihdam, ücret ve sosyal yardım politikalarını yeniden düzenlemesi gerekmektedir.
Bu bilgiler ışığında:
1. 2015 – 2021 döneminde internet üzerinden gerçekleşen 2. el ev ve bebek eşyası satışlarının yıllık hacimlerini açıklar mısınız?
2. 2015 – 2021 döneminde internet üzerinden 2. el ev ve bebek eşyası satışı yapan kişi sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız?
3. 2015 – 2021 döneminde internet üzerinden gerçekleşen bebek bezi ve bebek maması satışlarının miktarlarını ve bu satışlardan elde edilen gelirleri yıllık temelde açıklar mısınız?
4. 2015 – 2021 döneminde hane başına yapılan aylık gıda alışverişi miktarlarının ortalamalarını yıllık temelde açıklar mısınız?