CHP’li Gök: Doğalgaz fiyatları yine ‘Ticari Sır’ kapsamında!

CHP’li Gök: Doğalgaz fiyatları yine ‘Ticari Sır’ kapsamında!
19 Mart 2021 09:28

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök 27 Ocak 2021 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ülkemizde dondurucu soğukların etkisini artırdığı günlerde pahalı enerji fiyatları sebebiyle yurttaşlarımızın hanelerini ısıtamadığını ifade etmiş, kamusal bir hizmetin fiyatlandırmasının ticari sır kapsamında kabul edilemeyeceğini belirtti.

 

 

2002 – 2020 döneminde ithal edilen ve yurttaşlarımızın satın aldığı doğalgaz fiyatlarına ilişkin sorular yönelten GÖK, enerji fiyatlarının halkın alım gücüne uygun bir şekilde revize edilmesine yönelik hangi çalışmaların yürütüldüğüne dair sorular sordu.

 
Levent Gök’ün kış mevsiminde sorduğu sorulara mevsim sonunda cevap veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 9 Mart 2021 tarihinde verdiği cevapta Doğalgaz Piyasası Kanunu kapsamındaki ticari gizlilik maddelerine sığınarak sorulara cevap vermedi.

 

Gök şunları kaydetti:

 

Ülkemizin büyük çoğunluğu kış aylarında dondurucu soğuklara maruz kalmakta, bu dönemlerde ısınma ihtiyacı yurttaşlarımız için hayati önem taşımaktadır. Doğalgazda uygulanan fahiş fiyatlar ve enerji fiyatlarına yapılan zamlar sebebiyle hanelerini ısıtamayan yurttaşlarımızın mağduriyetleri gün geçtikçe artmakta, Bakanlık ise aslen kamusal bir hizmet olan enerji dağıtımını piyasacı bir anlayış ile kar odaklı bir yaklaşımla yürütmektedir.

 
Kış döneminde yaşanan mağduriyetlere ilişkin verilen soru önergesini cevaplamak için baharın gelmesini bekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bu yaklaşımı siyasi iktidarın kendisini halkın sorunlarından ne kadar uzağa konumlandırdığının ispatı olarak kayıtlara geçmiştir.