CHP’li Gök: Bakanlık, Haymana’daki sel felaketinin hasar tespit çalışmalarını 2 ayda tamamlayamadı!

CHP’li Gök: Bakanlık, Haymana’daki sel felaketinin hasar tespit çalışmalarını 2 ayda tamamlayamadı!
3 Eylül 2022 08:23

10-11 Haziran 2022 tarihlerinde Ankara ve çevresini etkisini altına alan yoğun sağanak yağış Haymana ilçesinde sel ve taşkın felaketlerine sebep olmuş, afet hanelere ve tarım alanlarına ağır hasar vermiş, çok sayıda hayvan sel sularına kapılarak telef olmuştu.

 

 

Bölgede hasar tespit çalışmalarının gerçekleşmemesi ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmemesi üzerine CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK 21 Haziran 2022 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Haymana’nın afet bölgesi ilan edilmesi ve hasar tespit çalışmalarına ilişkin sorular yöneltti.
Soru önergesinin verilişinin üzerinden 2 ay geçtikten sonra cevap veren Bakanlık Haymana İlçesi’nde hasar tespit çalışmalarıyla ilgili sürecin devam ettiğini açıklayarak önergedeki diğer sorulara ilişkin bilgilerin İçişleri Bakanlığı’ndan temin edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

CHP Ankara milletvekili Levent Gök, “Bakan Haymana’da yaşanan yıkımı görmezden gelmekte, Haymanalı yurttaşlarımızın kayıplarını adeta alaya almaktadır. 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’un 2. Maddesine göre afet bölgesi ilanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın teklifi üzerine Cumhurbaşkanınca yapılmaktadır. Bakanlık burada görevini yerine getirmemekte, afet bölgesinde hasar tespit çalışmalarını dahi tamamlayamamaktadır.” açıklamasını yaptı.

 

 

CHP’li Gök, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a şu soruları yöneltmişti:

 

 

1. Haymana’da yaşanan sel felaketinin ardından yürütülen hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını açıklar mısınız?
2. Sel felaketi yukarda belirtilen mahallelerimizde çok büyük yıkım ve kayba sebep olmuştur. Söz konusu mahallelerin yaralarının hızla sarılması amacıyla afet bölgesi ilan edilmesine yönelik herhangi bir çalışma başlatılması düşünülmekte midir?

3. Haymana’daki sel felaketi sonrasında İlçemizde afete sebebiyet veren altyapı ve üstyapı eksiklerinin giderilmesi için hangi çalışmalar yürütülecektir?