CHP’li Gök: Bakan Nebati’nin parlayan gözleri Türkiye gerçeklerini görmüyor!

CHP’li Gök: Bakan Nebati’nin parlayan gözleri Türkiye gerçeklerini görmüyor!
16 Şubat 2022 09:56

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök 9 Aralık 2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Yeni ekonomik model” kapsamında uygulanan faiz indirimi sonrasında Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle maliyet hesaplarının büyük oranlarda değiştiğine dikkat çekerek, kamu kurumları tarafından yapılacak 20 büyük yapım ihalesinin iptal olduğunu ifade etti.

 

 

 

Yanlış ekonomi politikalarının ülkeyi bir çıkmaza sürüklediğini belirten Gök, iptal olan kamu ihalelerine, dövizle alınan borçların akıbetlerine ve Türk Lirası’nın değersizleşmesiyle halkın içerisine düştüğü buhrana ilişkin sorular yöneltti

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtını değerlendiren CHP’li Gök şunları kaydetti:

 

 
“11 Şubat 2022 tarihinde soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı adeta başka bir evrenden bizlere seslenmiştir.

 

 

 

İptal olan kamu ihalelerine ilişkin sorulara cevap vermeyerek topu ilgili idarelere atan Bakan Nebati, borçlanma stratejilerine Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabileceğini ifade etmiştir. Döviz kurlarında istikrar ve güvenin sağlandığını ifade eden Nureddin Nebati’nin parlayan gözleri Türk Lirası’nın son bir yılda yüzde 44’ün üzerinde değer kaybettiğini görmemektedir.

 

Üretim Odaklı İhracatı Önceleyen Türkiye Ekonomi Modeli ile istikrarlı yüksek büyüme oranları yakalanacağını, toplumun bütün kesimlerinin büyümeden pay alacağını iddia eden Bakanın parlayan gözleri sayısı 8 milyonu aşan geniş tanımlı işsizi görmemektedir.

 

 

İşçi, memur ve emeklilerimizin maaşlarına yüksek oranda artış yapılarak yurttaşlarımızın enflasyondan korunduğunu savunan Bakanın parlayan gözleri yıllık yüzde 114’e ulaşan enflasyonun çalışanların ve emeklilerin maaş zamlarını çoktan yuttuğunu görmemektedir. Bir başka deyişle Bakan Nureddin Nebati’nin parlayan gözleri TÜİK’in yayınladığı yanlı rakamlardan ve Saray’dan görünenlerden başka bir şey görmemektedir.”