CHP’li Girgin’den Bakan Bilgin’e: Taşerona kadro sözü ne oldu?

CHP’li Girgin’den Bakan Bilgin’e: Taşerona kadro sözü ne oldu?
15 Kasım 2022 10:04

Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen bütçelerden biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 Bütçesi idi. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, komisyonda yaptığı konuşmada, kadro dışı bırakılan taşeron işçilere değinerek, Bakan Vedat Bilgin’e “taşeron işçilerimiz ne zaman kadro alacak?” diye sordu. “Kadrolu işçi olarak çalışmak isteyen ve kapsam dışı kalan işçiler özlük haklarından yoksun çalışmaktadır. Eş durumu tayini konusunda bile sorun yaşamaktadır” diyen Girgin “Karayollarının görev bünyesinde bulunan yolların bakımı, kış aylarında kar ile mücadelede de görev alıyor. Asıl işi yaptıkları halde karayollarında çalışan işçilerin kadro alamadığını belirtti.
Girgin şunları söyledi:
ASIL İŞİ YAPAN KARAYOLLARI İŞÇİSİ KADRO ALAMADI
“Sayın Bakan, “Amasız, fakatsız kadro.” denildi ama binlerce taşeron işçi hâlâ kadro alamadı. Kimler mi? Hastane bilgi yönetim sistemi ve bilgi işlem çalışanları. Ki bu konuda, Eski Bakan Jülide Sarıeroğlu devir teslim töreninde canlı yayında ”HBYS çalışanı kardeşlerimizin çalışmalarını tamamladık umarım yeni dönemde bu kardeşlerimiz de kadrolu olacaktır” demişti.
Karayolları, KİT çalışanları, belediye şirket işçileri, kiralık araç şoförleri, diz protez, laboratuvar teknikerleri ve teknisyenleri, radyoloji ve MR, sterilizasyon ve dezenfeksiyon işçileri, hastane bilgi yönetim sistemi, bilgi işlem çalışanları, yemekhane çalışanları, sosyal tesis çalışanları, tüm kamu çağrı merkezi çalışanları, fizyoterapistler, öğretmenevi çalışanları, polisevi çalışanları, hâkimevi çalışanları, Vakıfbank özel güvenlik görevlileri, diğer yüzde 70 engeline takılanlar ve 4 Aralık mağdurları ne zaman kadro alacak?
“Kadro sorunu çözülmezse, ilk sandıktan sonra CHP taşeronlara kadro verecek” diyen Girgin konuşmasının devamında şu soruları sordu:

 
BELEDİYELERDEKİ SÖZLEŞMELİ MEMURLAR KADRO İSTİYOR
Ayrıca, belediyelerde sözleşmeli memur olarak çalışanlar kadro istiyor. Sözleşmeli memura kadro hakkı verecek misiniz?

 
ÇAKMA 4/B’LİLER VE ORMAN İŞÇİLERİ KADRO ALACAK MI?
4/C’den 4/B’ye geçen özelleştirme mağdurları hak kayıpları yaşıyor, bu konuda bir çalışmanız var mı? Mevsimlik orman işçileri kadro alacak mı?
YARDIMCI HİZMETLER SINIFI SINAVSIZ ATAMA BEKLİYOR!
111 bin yardımcı hizmetler sınıfı personeli öğrenim durumlarına göre bir defaya mahsus sınavsız atamasının yapılmasını, bu sınıfın tamamen ortadan kaldırılmasını ve yıllardır süren mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor; bu konuda çalışmanız var mı?”