CHP’li Girgin: Direnen 700 Mata işçisi geri alınsın!

CHP’li Girgin: Direnen 700 Mata işçisi geri alınsın!
30 Mart 2023 15:10

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin dün TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak hukuksuzca işten atılan 700 Mata Otomotiv işçisinin direnişini gündeme getirdi.

 
Girgin şunları söyledi:

 
MATA İŞÇİLERİ SAĞLIĞI İÇİN DİRENİYOR

 
Birleşik Metal- İş Sendikası üyesi Mata Otomotiv iş yerinde çalışan işçiler insanca yaşayacak ücret için ve ağır çalışma koşullarına karşı 31 gündür (bugün 32. gün) direniyor. İşçiler yıllar boyunca tehlikeli kimyasal maddeler ile toz ve karbona maruz bırakılarak sağlıksız bir ortamda çalışmak zorunda bırakıldılar. Yeterli iş güvenliği malzemeleri verilmemesi nedeniyle yüzlerce meslek hastalığı vakası yaşandı, genç yaşta birçok işçi kalıcı rahatsızlıklara uğradı.
Birleşik Metal-İş 2016 yılından beri Mata işyerinde işçi sağlığı ve güvenliğini tehdit eden çalışma ortamında görülen eksiklilerle ilgili mücadele yürütüyor. İşveren ise tehlikeli kimyasal maddeler ile toz ve karbona maruz kalarak yetersiz havalandırma koşullarında çalışan işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına herhangi bir adım atmamıştır.

 
GENEL MERKEZİMİZDEN SLOGANLARLA UĞURLADILAR

 
Mata yıllar içinde işçilerin emeğiyle büyüdü. Çalışan sayısı 600 işçiden 1500 işçiye çıktı.

 
İnsanca yaşayacak ücret için ve ağır çalışma koşullarına karşı direnen 700 Mata işçisi hukuksuzca işten çıkarıldı. İşçiler anayasal hakları için yürümek isteyince polis ablukasıyla karşılaştı; yılmadılar, Ankara’ya geldiler; CHP Genel Merkezimizde sloganlarla uğurlandılar.

 
“Verdiğimiz emeğin karşılığını istiyoruz.” diyen Mata işçilerinin yanındayız, atılan işçiler geri alınsın, sendikanın haklı talepleri yerine getirilsin.
İşçilere sözümüzdür, haklarını aradıklarında önlerine örülen betondan duvarlar 15 Mayısta yıkılacak. Direnen Metal işçilerine selam olsun, birleşe birleşe kazanacağız.