CHP’li Gaytancıoğlu: TÜİK milletin aklıyla alay ediyor!

CHP’li Gaytancıoğlu: TÜİK milletin aklıyla alay ediyor!
10 Aralık 2021 12:31

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarını değerlendirerek “açıklanan rakamlar işsiz gençlerimizle, milletimizin aklıyla alay etmektir” dedi.

 

 

TÜİK verilerine göre 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre 75 bin kişi azalarak 3 milyon 717 bin kişi; işsizlik oranı ise 0,2 puanlık azalış ile %11,2 olarak açıklandığını belirten Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Bu rakamlar açıklanan enflasyon rakamlarından da komik. İşsizlik, yoksulluk almış başını gidiyor. Hayat pahalılığı bütün halkı yakıyor. Ama TÜİK’e göre her şey güllük gülistanlık. Devletimizin bir kurumunun bu duruma düşürülmesinden acı duyuyoruz” ifadesini kullandı.

TÜİK’in açıkladığı rakamlara inanan kimsenin kalmadığını söyleyen CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İşsizlikten enflasyon kimsenin inanmadığı rakamları açıklayarak iktidarı kurtaracaklarını sanıyorlar. Millet yaşadığını biliyor. İş aramakla geçen zamanını, işsiz oğlunu, markette pazarda yetişemediği fiyatları biliyor. Böyle kimsenin inanmadığı rakamlarla iktidarı kurtaramazlar. ‘Millet bekleme yapmadan bir an önce gitsinler’ diyor.

 

 

TÜİK bir işe yarayacaksa enflasyon hesaplarken kullandığı fiyatlardan satış yapacağı marketler açsın. Tarım kredi marketleri vatandaşın yarasına ilaç değil tuz oldu. Her ne kadar AKP Genel Başkanı, abur cubura bin lira verip, fiyatları uygun bulsa da vatandaş fiyatların yanına yanaşamıyor, temel gıdayı bile alamıyor.

Vatandaşlarımızın ‘Bu ortamda enflasyonu böylesine düşük çıkarmayı başaran TÜİK market fiyatlarını da düşürür’ diyorlar. TÜİK’e soruyorum. Siz de market açacak mısınız? Hesaplamada kullandığınız fiyatlar neyse vatandaşlarımız da o fiyatlarla alışveriş yapabilecek mi? Ya da hesaplamada kullandığınız fiyatları, hangi tarihte, hangi marketten aldığınızı açıklayacak mısınız?”