CHP’li Emir’den iktidara Ankaragücü tepkisi!

CHP’li Emir’den iktidara Ankaragücü tepkisi!
26 Mayıs 2022 09:55

TFF 1. Lig’i şampiyonlukla tamamlayarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazanan Ankaragücü’nü tebrik eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, buna karşın halen kulübün halen bir stadının olmaması nedeniyle iktidarı eleştirdi. Üç yıldır, “Ankara’nın niye bir stadyumu yok?” diye sorduğunu hatırlatan Emir, yeterli ödenek ayrılmadığını, ayrılan ödeneğin de başka işler için kullanıldığını iddia etti.

 

 

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Başkent Ankara’nın stadyum sorununu gündeme getirdi. 2018 yılında 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkıldığını hatırlatan Emir, şöyle konuştu: “Geçen dönem, Ankaragücü Süper Lig’den düştüğünde ben burada bir konuşma yapmıştım ve ‘Ankara’nın niye bir stadyumu yok?’ diye sormuştum ‘Niye hâlâ yok?’ demiştim. Bize göre yanlış bir raporla yıktınız “Yıkılacak.” dediniz ama sonrasında, iki yılda yapacağınız stadyumdan hâlâ eser yok, tek bir çivi çakmadınız. Geçen yıl sorduğumda ‘Niye üç yıldır yatıyorsunuz?’ diye sorduğumda Nevzat Ceylan partiniz adına konuştu ve geldi ‘İnşallah, yakında temel atacağız.’ dedi, hâlâ temel falan yok.”

 

 

ÖDENEĞİ BAŞKA İŞLERE KULLANIYORSUNUZ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da dört gün önce yaptığı “Yakında müjdeli haberi vereceğiz, Ankara’nın bir stadyumu olacak” açıklamasını hatırlatan Emir, “Hâlâ yok. Bakın, hep yalan dolan. Koca bir başkent, Süper Lig’de 2 tane takımı var ve bu Başkentin stadyumu yok” dedi. Ankara’da şehir merkezine en yakın stadyumun Sincan’da, 25 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Emir, “Küçük bir stadyum. Bu yakışıyor mu Ankara’ya? Peki, niye yok?” diye sordu. Gençlik ve Spor Bakanlığının stadyum için yalnızca 450 milyon TL kaynak ayırmasını da eleştiren Emir, “Her defasında o ödeneği başka işlere kullanıyorsunuz” dedi.

 

MUSTAFA KEMAL’E HINCINIZ VAR
İktidarın Atatürk’ün ismiyle sorunu olduğunu ve stadyumun yeniden yapılmamasının gerekçelerinden birinin de bu olduğunu kaydeden Emir, “Mustafa Kemal’e hıncınız var, İnönü’ye hıncınız var, 19 Mayısa hıncınız var” dedi. Emir, şöyle devam etti: “Her şeyi parsel olarak görüyorsunuz, arsa olarak görüyorsunuz. Eğer orada bir AVM yapılacak olsaydı çoktan yapmıştınız, milyon dolarlık konut yapılacak olsaydı çoktan yapmıştınız ama stadyumu yapasınız gelmiyor. Ankaralılar adına size soruyorum: Artık yalanı dolanı bırakın, “inşallah” “maşallah”la olmaz bu işler. Temeli atın ve kısa sürede bu stadyumu yapın. Ankaralı bunu bekliyor. Bakın, İsmet İnönü’nün İnönü Stadyumu’nu da yıktınız, oraya konut yapacaksınız.

 

 

AÇIK BİR TAKVİM BEKLİYORUZ
EGO hangarlarını ne hâle getirdiğinizi Ankaralılar biliyorlar ve Ankara’yı katlediyorsunuz, Ankara’nın tarihine hakaret ediyorsunuz, Ankara’yı bir taşra kentine dönüştürmeye çalışıyorsunuz çünkü sizin Ankara’yla işiniz yok, sizin gözünüz İstanbul’da ve sizin meseleniz cumhuriyetle hesaplaşmak. Bu nedenle de Ankara’yı küçültebildiğiniz kadar küçültüyorsunuz. Değerli arkadaşlar, biz burada sizden açık bir takvim bekliyoruz. Öyle ‘İnşallah yakında temel atacağız’la olmaz. Üstüne üstlük, harcanan paraların, o 450 milyon liraların hesabını da vermenizi bekliyoruz.”