CHP’li Emir, Sağlık Bakanlığı’na sordu!

CHP’li Emir, Sağlık Bakanlığı’na sordu!
23 Haziran 2022 08:22

COVID-19 vaka sayılarını günlük yerine haftalık tabloyla açıklayan Sağlık Bakanlığının test sayılarını gizlediğini belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Avrupa’nın bazı ülkelerinde vaka ve ölüm sayıları artarken Türkiye’de bir anda düşmeye başladı” dedi. Emir, Bakanlığa “Test sayılarını neden gizlediniz?” diye sordu.

 

 

Sağlık Bakanlığı, pandeminin başından beri günlük olarak açıklanan COVID-19 tablosunu 1 Haziran’dan itibaren haftalık olarak açıklamaya başladı. Tablonun haftalığa dönmesinin ardından da bakanlığın verilerine göre vaka ve ölüm sayılarında bir azalma görüldüğünü belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, test sayısının ise gizlendiğine dikkat çekti. Bakanlığa göre Türkiye’de vaka ve ölüm sayılarının azaldığını ancak bazı Avrupa ülkelerinde bu tablonun aksine vaka ve ölüm sayılarında artış yaşandığını kaydeden Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu.

 

 

B4 ve B5 VARYANTI ÜÇ AŞILIDA ETKİLİ OLUYOR

 

 

Bakanlığın pandeminin en yaygın olduğu zamanda gerçek vaka sayılarını gizlediğini hatırlatan Emir, Bakan Koca’ya, “Test sayılarını gizlemekteki amacınız nedir?” sorusunu yöneltti. Avrupa ülkelerindeki vaka ve ölüm sayılarına ilişkin artışın kaygı verici olduğunu kaydeden Emir, B4 ve B5 varyantlarının da üç aşılı kişileri de hastalandırdığını dile getirerek, şunları söyledi:

 

 

KUŞKULARIMIZI ARTIRIYOR

 

 

“Pandeminin yaygın olduğu dönemde bakanlık gerçek vaka sayılarını gizleyerek, halkı rehavete sürükledi ve tablonun daha da ağırlaşmasının baş sorumlusu oldu. Şimdi de test sayısının haftalık tabloda gizlenmiş olması kuşkularımızı artırıyor. Sağlık Bakanlığı, yeterince test yaptırmadığı için mi bu veriyi gizleme eğilimine gitmiştir? Bakan Koca, bu sorunun yanıtını kamuoyuna açıklamalıdır. Diğer yandan halen COVID kaynaklı ölümler yaşanırken, gerekli önlemlerin alınmaması düşündürücüdür.”