CHP’li Emir: OGM Ormanspor’da oyunculara verilen ücret neden açıklanmıyor?

CHP’li Emir: OGM Ormanspor’da oyunculara verilen ücret neden açıklanmıyor?
9 Ağustos 2021 10:33

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) Ormanspor kadın ve erkek basketbol takımına 40 milyon TL bütçe ayırdığını ve sporculara ödenen ücretlerin açıklanmadığını söyledi.

 

 

CHP’li Emir, kadın ve erkek basketbol takımlarına 40 milyon TL bütçe ayıran Ormanspor’un durumunu Meclis gündemine taşıdı. 10 yıldır takımda oynayan ve bir yöneticinin oğlu olan basketbolcunun ücretini soran Emir, yaş ortalaması 26.5 olan kadın basketbol takımının üç yıldır sözleşme imzaladığı 42 yaşındaki Nilay Kartaltepe için de “Bu sporcu bakan eşine olan yakınlığından dolayı mı takımda tutuluyor” dedi.

 

 

40 milyon TL bütçe

 
Orman Genel Müdürlüğü’nün yangınlara karşı ayırdığı bütçe 190 milyon TL iken, başkanlığını Orman Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aybal’ın yaptığı Ormanspor’un bütçesi ise 40 milyon TL. Emir sözlerine şöyle devam etti:

“Kulüp yöneticilerinden Akın Alemdar’ın oğlu Mert Alemdar, ilk lisansını 2011 yılında Orman Spor’dan almış ve 10 yıldır takımda oynamaya devam ediyor. İstatistikler ise bize Mert Alemdar’ın maçlarda çok fazla süre almadığını gösteriyor. Buna rağmen geçen yıl Süper Lig kadrosunda yine yer almış. Kulüp, oyuncularla yapılan sözleşme ücretlerini ise açıklamıyor. Kamu kaynağı kullanan bir kulüp oyuncularla yapılan sözleşme ücretlerini neden açıklamaz?”

 

 

“Bakanın eşi ile yakın arkadaş”

 
Kadın basketbol takımındaki dikkat çeken bir başka durum olduğunu da dile getiren Emir, “Takımın yaş ortalaması 26.5 ancak 42 yaşındaki Nilay Kartaltepe halen takımda ve bu yıl 23 Haziran’da yeni bir sözleşme daha imzalandı. Söz konusu basketbolcunun parlak bir kariyeri var, aynı zamanda milli takımda da oynamış. Başarılarına ve kariyerine yönelik söyleyecek bir sözümüz yok ancak, 42 yaşına gelip de halen takımda oynuyor olması, spor otoritelerince de garip karşılanıyor. Nasıl olabiliyor diye araştırdığımızda ise Kartaltepe’nin, Bakan Pakdemirli’nin eşi Ahu Pakdemirli ile yakın arkadaş olduğunu görüyoruz” diye konuştu.