CHP’li Emir: GATA meczubu, hekimliğe geri döndü! ‘Soruşturma göstermelik açılmış’

CHP’li Emir: GATA meczubu, hekimliğe geri döndü! ‘Soruşturma göstermelik açılmış’
19 Mart 2021 08:52

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, hekimlik mesleğinden açığa alınan GATA’nın eski Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’in Güdül Devlet Hastanesi’nde göreve başladığını belirterek, “Sağlık Bakanlığı, laikliği ve medeni hukuku hedef alan Edizer hakkında soruşturma açmıştı. GATA’nın meczubu olan bu kişi görev nasıl döner? Demek ki bu soruşturma da göstermelik açılmış. Sağlık Bakanı, bu kişiyi koruyor mu?” diye sordu.

 

 

8 EKİM’DE AÇIĞA ALINMIŞTI

 

 

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaparken sosyal medya mesajlarında medeni hukuku ve laikliği hedef alan Dr. Ali Edizer, 5 Ekim 2020 tarihinde görevden alınmıştı. Edizer, tepkiler üzerine 8 Ekim’de de tabiplik mesleğinden açığa alındı.

 
Açığa alınmasından beş ay sonra Edizer’in Ankara’nın Güdül ilçesinde Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığını belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. Edizer’in Ekim ayında görevden alındığını hatırlatan Emir, şu ifadeleri kullandı:

 
UTANÇ VERİCİ BİR TUTUM

 

 

“Sosyal medyadan erkeklere ‘ikinci eşi de alın’ çağrısı yapan Edizer, yine sosyal medya mesajlarında “Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” mesajını paylaşmıştır. Edizer’in GATA gibi bir kurumda başhekim yardımcılığına getirilmiş olması utanç verici bir tutumdur. Her alanda liyakatsizce yapılan bu tür atamalar kurumlara zarar verirken vatandaşın gözünde de bu kurumlarımızı yıpratmaktadır. İktidarın bu tür atamalarla ders almadığı da görülmektedir.

 

GÜDÜL’DE GÖREVE BAŞLADI

 

 

Bakanların artık cemaatçi yapılanmaların önüne geçecek bir tutum sergilenmesi beklenirken Edizer hakkında yeni yaşanan bir gelişme AKP iktidarının halen kendisinden beklenen bu tutumdan çok uzak olduğunu gözler önüne sermektedir. Edizer, laikliği ve medeni hukuku hedef alan söz konusu mesajlarına karşın 9 Mart 2021 tarihinde tabiplik mesleğine yeniden dönmüş, Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde göreve başlamıştır.

 

 

SORUŞTURMA NASIL SONUÇLANDI

 

 

Edizer hakkında açılan soruşturmanın sonucuna ilişkin de bugüne kadar kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmemiştir. Edizer’in göreve geri dönmüş olması ve hiçbir ceza almaması, soruşturmanın göstermelik açıldığını da göstermektedir. Sağlık Bakanı, GATA’nın meczubu olan bu kişiyi korumakta mıdır? Laikliği ve medeni hukuku hedef alan Ali Edizer hakkında açılan soruşturma kapanmış mıdır? Kapandıysa nasıl sonuçlanmıştır? Paylaşımlarında şeriatı savunan Ali Edizer, Güdül Devlet Hastanesi’nde nasıl göreve başlamıştır?”